2024. május 2. - Zsigmond

Pedofiliával vádolnak egy híres zongoraművészt

Egy 14 éves fiú megerőszakolásával és pedofíliával vádolták meg Thaiföldön Mihail Vasziljevics Pletnyev nemzetközi hírű orosz zongoraművészt és karmestert.
2010. július 7. szerda 11:53 - HírExtra
Az ügyben nyilatkozó Creetha Tankanarat rendőrezredes elmondta, hogy a zongoraművész ellen, aki vendégkarmesterként tartózkodik Thaiföldön, kedden emeltek vádat kiskorú elleni erőszak miatt. Közlése szerint a zenész kompromittáló fotókon is szerepelt számos más kisfiúval.

Az ötvenhárom éves Pletnyevet őrizetbe vétele után 300 ezer bath (kétmillió forint) óvadék fejében szabadon bocsátották, de 12 naponta meg kell jelennie a bíróság előtt, és megtiltották neki, hogy az ügyben érintett tanúkkal felvegye a kapcsolatot.

"Az egész dolog csupán félreértés" - jelentette ki maga a művész, de további magyarázatot nem adott. Csupán annyit fűzött hozzá, hogy nincs szándékában elhagynia Thaiföldet, és továbbra is Pattayában lakik.

A szexturizmus és pedofília melegágyának számító Thaiföld hatóságai korábban jelezték, hogy hathatósan kívánnak fellépni az ilyen bűncselekmények visszaszorítására.
Eddig az orosz művész vád alá helyezése a legkomolyabb fogásuk. Hétfő este vették őrizetbe: egy thai férfi "dobta föl", akit szintén gyermek elleni erőszakkal vádoltak meg, és azzal gyanúsítják, hogy egy gyermekprostitúciós hálózatban is érintett.

A Grammy-díjas Pletnyev nemcsak elismert zongoraművész, hanem nevéhez fűződik az Orosz Nemzeti Zenekar megalapítása 1990-ben, és ő volt az együttes első karmestere is. A zenekar honlapja szerint jelenleg a művészeti igazgató posztját tölti be.

Thaiföldön a Bangkoki Szimfonikus Zenekar vendégkarnagyaként dolgozik. Az élénk éjszakai életéről ismert népszerű tengerparti üdülőhelyen, Pattayában saját házában lakik, de éttermei is vannak, és több szállal kötődik a thai üzleti élethez.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását