Pedofiliával vádolnak egy híres zongoraművészt

Egy 14 éves fiú megerőszakolásával és pedofíliával vádolták meg Thaiföldön Mihail Vasziljevics Pletnyev nemzetközi hírű orosz zongoraművészt és karmestert.

Az ügyben nyilatkozó Creetha Tankanarat rendőrezredes elmondta, hogy a zongoraművész ellen, aki vendégkarmesterként tartózkodik Thaiföldön, kedden emeltek vádat kiskorú elleni erőszak miatt. Közlése szerint a zenész kompromittáló fotókon is szerepelt számos más kisfiúval.

Az ötvenhárom éves Pletnyevet őrizetbe vétele után 300 ezer bath (kétmillió forint) óvadék fejében szabadon bocsátották, de 12 naponta meg kell jelennie a bíróság előtt, és megtiltották neki, hogy az ügyben érintett tanúkkal felvegye a kapcsolatot.

"Az egész dolog csupán félreértés" - jelentette ki maga a művész, de további magyarázatot nem adott. Csupán annyit fűzött hozzá, hogy nincs szándékában elhagynia Thaiföldet, és továbbra is Pattayában lakik.

A szexturizmus és pedofília melegágyának számító Thaiföld hatóságai korábban jelezték, hogy hathatósan kívánnak fellépni az ilyen bűncselekmények visszaszorítására.
Eddig az orosz művész vád alá helyezése a legkomolyabb fogásuk. Hétfő este vették őrizetbe: egy thai férfi "dobta föl", akit szintén gyermek elleni erőszakkal vádoltak meg, és azzal gyanúsítják, hogy egy gyermekprostitúciós hálózatban is érintett.

A Grammy-díjas Pletnyev nemcsak elismert zongoraművész, hanem nevéhez fűződik az Orosz Nemzeti Zenekar megalapítása 1990-ben, és ő volt az együttes első karmestere is. A zenekar honlapja szerint jelenleg a művészeti igazgató posztját tölti be.

Thaiföldön a Bangkoki Szimfonikus Zenekar vendégkarnagyaként dolgozik. Az élénk éjszakai életéről ismert népszerű tengerparti üdülőhelyen, Pattayában saját házában lakik, de éttermei is vannak, és több szállal kötődik a thai üzleti élethez.
Forrás: MTI