2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Mit tegyünk majd, ha EU-elnökök leszünk

Magyarország januártól esedékes soros uniós elnökségéről tárgyalt Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter Matti Vanhanen távozó finn miniszterelnökkel pénteken Budapesten - tájékoztatta a kormányzati kommunikációs államtitkárság az MTI-t.
2010. június 25. péntek 17:19 - HírExtra
A megbeszélésen áttekintették Magyarország európai uniós elnökségi felkészülésének folyamatát, és tapasztalatot cseréltek az ezzel kapcsolatos feladatokról. Szóba kerültek továbbá a finn cégek magyarországi befektetéseinek tapasztalatai, valamint a jövőbeni fejlesztések lehetőségei - áll az államtitkárság közleményében.

A hivatalos látogatáson Magyarországon tartózkodó, kormánya távozását múlt pénteken bejelentő miniszterelnök azért érkezett, mert pénteken az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) díszdoktorává avatták. A ceremónián Matti Vanhanen, az államtudomány doktora arról tartott előadást, hogy milyen szerepet tölt be az oktatás a változó Európában. A finn politikusnak ez az első hivatalos útja azután, hogy megvált miniszterelnöki tisztségétől.

Matti Vanhanen 2003 óta volt miniszterelnök, mandátuma 2011 áprilisában járt volna le, de már korábban jelezte, megválik a finn Centrumpárt elnöki posztjától és kormányfői tisztségétől.
Kedden a finn parlament miniszterelnökké választotta Mari Kiviniemit, aki a jövő évi parlamenti választásig tölti be a kormányfői posztot.

Az ELTE díszdoktorai közé tartozik Urho Kekkonen volt finn államfő és Tarja Halonen, a jelenlegi finn köztársasági elnök is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását