2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Beindult a helycseréltetős támadás, Navracsics kezdte

Borókainé Vajdovits Évát jelölte ki a Magyar Közlöny és a Határozatok Tára felelős szerkesztőjévé vasárnapi hatállyal, az akkora datált Hivatalos Értesítő 42. számában Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter.
2010. május 31. hétfő 10:13 - HírExtra
A korábbi felelős szerkesztőt, Tordai Csabát tavaly május 25-én nevezte ki Molnár Csaba, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter. A helyettesei Sepsi Tibor és Csatáriné Házi Andrea lettek akkor.

Az új miniszterelnök honlapja, az orbanviktor.hu egyik képaláírása szerint Borókainé Vajdovits Éva, Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztőjének, az első Orbán-kormány szóvivőjének a felesége.
Az újonnan kijelölt felelős szerkesztő 2006 őszéig az igazságügyi és rendészeti minisztérium főosztályvezetője volt az Opten törvénytárban megjelent igazságügyi személyi hírek szerint.

Oh, my God

Az új kormány rendet akar tenni az állami honlapok területén is - olvasható abban az üzenetben, amely a kormanyszovivo.hu, a meh.hu internetes oldalakra, illetve a leköszönt kormány tárcáinak honlapjára látogatókat fogadta hétfőn délelőtt.

A szöveg szerint a kormányzati kommunikációs csapat úgy ítéli meg, a jelenlegi helyzet méltatlan az országhoz: a minisztériumi oldalak nélkülöznek bármiféle egységes szerkezetet és arculatot, a honlapok közül jónéhány technikailag elavult, felépítésében és tartalmában pedig zavaros, átgondolatlan.

Mint írják, a rendelkezésükre bocsátott információk szerint az átadás-átvétel pillanatában összesen 443 domain név volt a kormányzat birtokában, közülük 125-ön található valamilyen tartalom.

"Meg fogjuk vizsgálni valamennyit. Döntünk arról, van-e létjogosultságuk és ha igen, jelenlegi formájukban működhetnek-e tovább, vagy átalakításra szorulnak" - fogalmaznak, hozzátéve, mindez hatalmas munkát jelent.

"Nekiálltunk" - zárul az üzenet.A szöveg elején az "OMG" felirat olvasható, amelyet - mint az oldalról elérhető magyarázat tájékoztat - az internetszlengben az angol "Oh, my God!" rövidítéseként például meglepettség, megrökönyödés, meghökkenés kifejezésére használnak.

Az MTI már írt arról, hogy a kormányzati honlapokat szombat kora délutánra átvette az új kabinet.
A kormany.hu oldal azóta a kozigazgatas.magyaroszag.hu-ra irányítódik át, de ott már az új kormány tagjai szerepelnek az adatbázisban. A miniszterelnok.hu Orbán Viktor saját internetes oldalát jeleníti meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását