2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Villa vezetésével nyertek a spanyolok

Az Európa-bajnok spanyol válogatott rendkívül magabiztos játékkal 2-0-ra nyert a hondurasi csapat ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság H csoportjának hétfői, 2. fordulójában.
2010. június 22. kedd 06:17 - HírExtra
Az európai együttes mindkét gólját David Villa szerezte, igaz, az FC Barcelona sztárjátékosa mesterhármassal is végezhetett volna, ám büntetőt hibázott.

A spanyolok a csoport utolsó mérkőzésén a százszázalékos chileiekkel találkoznak majd.

Eredmény:
H csoport, 2. forduló:
Spanyolország-Honduras 2-0 (1-0)
--------------------------------
Johannesburg, Ellis Park Stadion, 54 386 néző, v.: Nisimura (japán)
gólszerzők: Villa (17., 51.)
sárga lap: Turcios (8.), Izaguirre (38.)

Spanyolország:
--------------
Casillas - Ramos (Arbeola, 77.), Piqué, Puyol, Capdevila - Navas, Xabi Alonso, Xavi (Fabregas, 66.), Busquets - Torres (Mata, 70.), Villa

Honduras:
---------
Valladares - Mendoza, Chavez, Figueroa, Izaguirre - Turcios (Nunez, 63.), W. Palacios, Guevara, Espinoza (Welcome, a szünetben) - Martinez - D. Suazo (J. Palacios, 84.)

I. félidő:
----------
17. perc: Villa kapta meg a labdát a bal oldalon, befelé cselezett, majd estében gyönyörűen kilőtte a bal felső sarkot (1-0).

II. félidő:
-----------
51. perc: spanyol kontra végén Navas játszott vissza az érkező Villa elé, a támadó lövése megpattant egy védőn, így a labda a kapu közepébe vágódott (2-0).

62. perc: Navas tört be a 16-oson belülre, visszafele cselezett, ám elhúzták a lábát. A büntetőt Villa a bal kapufa mellé rúgta.

Ahogyan azt sejteni lehetett, a spanyol csapat azonnal a kezébe vette a mérkőzés irányítását és sorra dolgozta ki a helyzeteket. Ezek közül egyet értékesített az első félidőben David Villa révén.

A fordulást követően a hondurasiak megpróbálták a támadásokat erőltetni, ám a villámgyors spanyolok egy kontrával azonnal megbüntetették ezt. A spanyolok ismét átvették az irányítást, rengeteg helyzetük volt, David Villa pedig mesterhármas lőhetett volna, de elhibázta a büntetőt.

A hajrában tovább nőhetett volna a különbség, ám újabb gól már nem született.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását