2024. május 15. - Zsófia, Szonja

VB 2010: A világbajnokság legjobb mérkőzésén búcsúzott Kamerun

A Hollandok unalmas meccsen hozták a kötelezőt, a tíz emberrel játszó Ausztrália döntetlent játszott Ghánával, Dánia a szerencse segítségével győzte le Kamerum válogatottját. Összefoglaló.
2010. június 20. vasárnap 07:59 - HírExtra
Parádés játékkal búcsúzott Kamerun

A dán válogatott 2-1-re nyert szombaton Kamerun csapata ellen a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

Védelmi hibát követően Samuel Eto,o révén a kameruniak jutottak előnyhöz a 10. percben, a dánok pedig egy remek kontratámadás végén Nicklas Bendtner jóvoltából egyenlítettek a 33. percben, majd a 61. percben Dennis Rommedahl is betalált.

A dánok győzelmével a hatpontos hollandok - elsőként - ott vannak a nyolcaddöntőben, a kameruniak pedig biztosan nem kerülnek oda.

Az utolsó fordulót csütörtökön rendezik ebben a négyesben, a magyarok selejtezőcsoportjából vb-résztvevő dánok az ugyancsak három ponttal álló japánokkal mérkőznek a másik továbbjutó helyért, a kétszer vesztes kameruniak pedig a hollandokkal játszanak.

Ghánát megállította a tíz fősre apadt ausztrál válogatott

Az első mérkőzésén győztes ghánai válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdő ausztrálokkal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.

Némi meglepetésre a 11. percben, Holman révén az első körben a németektől kiütéses vereséget szenvedett ausztrálok szereztek vezetést, majd Gyan a 25.-ben egyenlített úgy, hogy értékesítette a Kewell kezezése miatt megítélt büntetőt. Utóbbi játékost a bíró kiállította.  
Az utolsó fordulót szerdán rendezik ebben a négyesben, a ghánaiak a németekkel, az ausztrálok a szerbekkel csapnak össze - a továbbjutás kérdése még teljesen nyílt.

Hozta a kötelezőt Hollandia

A holland válogatott 1-0-ra nyert szombaton a japánok ellen Durbanben, a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában.

A szinte eseménytelen első játékrész után az 53. percben Wesley Sneijder szerzett vezetést a nagy fölényben játszó narancsmezeseknek, s az előnyt egészen a lefújásig meg is őrizte Bert van Marwijk csapata, amely így egyelőre százszázalékos. 
A hollandok - akik immár 21 mérkőzés óta veretlenek - már biztos nyolcaddöntősök.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását