2024. május 10. - Ármin, Pálma

Óriásberuházások Békéscsabán

Egyszerre több óriási beruházás kezdődik meg Békéscsabán, ezért komoly forgalomkorlátozásokra, elterelésekre kell számítani - közölte a város polgármestere pénteken. Vantara Gyula (Fidesz) tájékoztatása szerint már megkezdődött a városban a csaknem 20 milliárd forintos szennyvízcsatorna-beruházás, ami azt jelenti, hogy egyszerre több helyen is elterelik a forgalmat a közutakról.
2010. június 11. péntek 17:03 - HírExtra
A nyár végére várható a mintegy kétmilliárd forintos Agora-projekt indítása is, s ennek kapcsán a korábbi ifjúsági házat és annak környékét teljesen átépítik. A korszerűsítés szintén nehezíteni fogja a belvárosban a közlekedést.

Napirenden szerepel továbbá a vasút rekonstrukciójához kapcsolódó program is. Ennek keretében a Szerdahelyi úton közúti aluljáró épül, míg az Orosházi úti vasúti felüljárót átépítik.

A fejlesztési program folytatásaként majdnem kétmilliárd forintból megújul a város központja, a Szent István tér és a Kossuth tér, a környező utcákkal együtt
.
A polgármester közölte, hogy az önkormányzat folyamatosan tárgyal a beruházókkal és az utak üzemeltetőivel, a közlekedési hatósággal a forgalomelterelésekről és a korlátozásokról, keresve a legkedvezőbb megoldásokat.

"Az viszont könnyen belátható, hogy az ilyen mértékű, közterületen folyó építkezések kellemetlenségekkel járnak" - hangsúlyozta közleményében Vantara Gyula.

A város vezetése mindazonáltal a saját eszközeivel mindent elkövet a lakosság tájékoztatása érdekében, sőt a kivitelezők számára hasonló kötelezettségeket ír elő a beruházások megvalósítása során.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását