2024. május 2. - Zsigmond

A nagyok segítenek

A Shell, és a Máltai Szeretet Szolgálat árvízkárosultak megsegítésére sietett. Kérdéseinkre Szintai Balázs, a Shell kiskereskedelmi üzletág vezetője és Győri-Dani Lajos, Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke válaszolt.
2010. június 11. péntek 13:02 - Tamási Ágnes Anna
Hogy jött az ötlet? Miért döntöttek úgy, hogy Önök is segítenek?

Szintai Balázs: Egyrészt mindannyian a kollégákkal el kezdtünk gyűjteni a vállalaton belül is az árvízkárosultak javára, valamint elindítottunk egy SMART-pont adományozási lehetőséget is, és sajnos vannak olyan munkatársaink is, akik érintettek ez ügyben. Láttuk a különböző médiumokban, hogy milyen károk keletkeztek, és úgy gondoltuk, hogy kötelességünk segíteni.

Miért pont a Máltai Szeretet Szolgálattal együtt segítenek?

SZ.B.: A Máltai Szeretet Szolgálat tudomásunk szerint a legnagyobb olyan jellegű szervezet, amely a helyszínen is tevékenyen, aktívan részt vesz a rászorulók megsegítésében, és ezért választottuk őket.

Hogy jött az ötlet, hogy a Shellel együtt segítsenek?


Győri-Dani Lajos: Nekünk a segítség a dolgunk, a mi világunk arra szerveződött, hogy támogassuk a bajba jutottakat és keressünk olyan cégeket, akiknek jól tudjuk közvetíteni az oltalmát. Ők üzemanyagot tudnak eladni, és mindenféle egyebet, mi pedig segíteni tudunk.
 
Ez egy természetes összefogás a vállalatok és a szeretetszolgálat között. Nagy szeretettel üdvözöljük partnereink között a Shellt. Örülünk annak, hogy ők is felmérték azt a helyzetet, hogy ma Magyarországon az árvízkárosultak megsegítésére csak egy nagyon erős összefogással, és szolidaritással tudunk hatékonyan válaszolni.

Mi is az az árvíz elleni védelem?
Az árvíz elleni védelem, a védművek fenntartása és fejlesztése meghatározó az igazgatóság tevékenységében, de munkánk - a vízkárok elhárításától a vízgazdálkodási, vízhasznosítási munkákon keresztül a hatósági munkában szakértőként való közreműködésig- rendkívül sokrétű.
Forrás: http://www.atikovizig.hu/karel/arviz.html
Mivel próbálják ösztönözni a lakosságot, hogy jótékonykodjanak?

Sz.B.: Úgy szeretnénk biztatni az embereket, hogy minden eladott liter benzinből két forintot adományozunk az árvízkárosultaknak. Ez a jótékonysági aukció 2010.június 11-én, pénteken kezdődik, és minden Shell-töltőállomásonérvényes.

Gy-D.L.: Ezekben a helyzetekben nem kell ösztönözni a lakosságot, hanem egész egyszerűen meg kell mutatni, hogy igenis van értelme segíteni. Amikor nagy baj van Magyarországon a magányszemélyek is, és a vállalatok is összefognak.

Ezek azok a pillanatok, amikor úgy érezzük, hogy érdemes dolgozni.

Sajnos mindig nagy bajnak kell lennie ahhoz, hogy igazi összefogás legyen, de úgy gondolom, hogy ebben a helyzetben mindenki látja, hogy milyen súlyos a helyzet.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását