2024. május 28. - Emil, Csanád

Önkormányzati bizottság: Pintér átment

Az Országgyűlés Önkormányzati és területfejlesztési bizottságának kormánypárti többsége támogatta Pintér Sándor belügyminiszteri kinevezését a jelölt pénteki bizottsági meghallgatásán.
2010. május 28. péntek 11:17 - HírExtra
A belügyi tárcavezetői poszt várományosának kinevezését a Fidesz és a KDNP képviselői mellett támogatta Ivády Gábor (LMP), nemmel szavazott a Jobbik három képviselője, a szocialista tagok pedig tartózkodtak.

A jelölt csütörtökön már beszámolt elképzeléseiről és válaszolt a képviselők kérdéseire az emberi jogi, a nemzetbiztonsági, az alkotmányügyi és a rendészeti bizottságban.

Az ülés kezdetén Kolber István (MSZP) közölte: véleményük szerint indokolt lenne Pintér Sándor és Fellegi Tamás mellett Navracsics Tibornak, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium leendő vezetőjének bizottsági meghallgatása is, mivel hozzá tartoznak majd az önkormányzatokat is érintő anyakönyvi ügyek, a lakcímnyilvántartás, a közigazgatás szervezése, az önkormányzatok törvényességi felügyelete.

Kovács Zoltán, a bizottság fideszes elnöke válaszában arról tájékoztatta a testületet, hogy a testület a házbizottság döntésének megfelelően hallgat meg két miniszterjelöltet.

Kósa Lajos (Fidesz) szerint érthető Kolber István szempontja, de ezen az alapon az oktatásért, illetve az egészségügyért felelős miniszterek meghallgatása is indokolt lenne. Ezért azt javasolta, hogy ne a miniszterjelölti meghallgatások körében hallgassák meg a három vezetőt, hanem az eskü után szervezzenek olyan bizottsági ülést, ahol az ágazatokért felelős vezetőket meghallgatják az érdemi törvényalkotó munka előtt.

A képviselő javaslatát Kolber István elfogadta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását