2024. május 13. - Szervác, Imola

Gyurcsány hírmagyarázata

Íme, a hír: ma 344 képviselő szavazott igennel, öten tartózkodtak, hárman nemmel voksoltak a kettős állampolgársági törvényre - a tagadók egyike Gyurcsány Ferenc. Íme pedig a magyarázat.
2010. május 26. szerda 13:50 - Nagy András
A magyar Országgyűlés nemzeti lelkesültségében a tűzzel játszik – reagált blogjában Gyurcsány Ferenc arra, hogy a Ház szerdán megszavazta a határon túl élő magyarok kettős állampolgárságáról szóló törvényt. Nemmel is szavazott a javaslatra…

Hogyan tekintenek holnap Nagyszombaton a magyar kisiskolásra? Mit gondolnak majd a szlovák ügyintézők a kassai városházára betérő magyarokról? – teszi fel gyakorlatinak szánt kérdését Gyurcsány, miután szerda délelőtt elfogadta a Ház a kettős állampolgárságáról szóló törvényt, így augusztustól kedvezményes honosítási lehetőséggel élhetnek a határon túli magyarok.

A magyar Országgyűlés nemzeti lelkesültségében a tűzzel játszik – írja az ex-miniszterelnök. Aki inkább nem zargatná a történelmet: azt hiszi (mármint az Országgyűlés – a szerk.), hogy helyrebillenti a történelmet, én ezzel szemben meg azt, hogy kibillenti a biztonság és nyugalom kerékvágásából.

Úgy véli, most csak Orbán és Fico vívja csatáját. A román megszorítások nyomán kirobbant tüntetések jól jelzik, hogy mi történhet a mérsékelt román politikai erőkkel. Jöhet még a szlovákhoz hasonló román nacionalizmus, amely ellenséget fog látni a romániai magyarokban. Mit fogunk akkor mondani? – kérdezi Gyurcsány Ferenc.

A volt kormányfő úgy tudja, a magyar polgárok jó harminc százaléka semmiképpen nem ért egyet a ma elfogadott törvénnyel. Ez nagyjából két és félmillió ember. Szerinte kár, hogy nekik ma a három nemmel szavazó képviselőn kívül nincs képviselete a Parlamentben.

„Az MSZP megerősödésének egyik feltétele, hogy a legfontosabb politikai kérdésekben egységesek legyünk. Ma négyfelé szavaztunk. Ha nem tudunk túljutni belső megosztottságunkon, akkor bajba fogunk kerülni. Nagyobb bajba, mint amit egy választási vereség hozhat” – zárja mondandóját Gyurcsány Ferenc.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását