2024. április 30. - Katalin, Kitti

Geráék edzője büszke csapatára

Csalódást érez a vereség miatt, de roppant büszke a játékosaira, akik mindent megtettek a győzelem érdekében - összegezte érzéseit Roy Hodgson vezetőedző azt követően, hogy csapata, a Gera Zoltánt is végig a soraiban tudó angol Fulham a hosszabbításban 2-1-re kikapott a spanyol Atlético Madridtól a labdarúgó Európa Liga szerda esti, hamburgi döntőjében.
2010. május 13. csütörtök 11:15 - HírExtra
"Végig rendkívül fegyelmezetten védekeztünk, s egészen közel voltunk ahhoz, hogy jó eredményt érjünk el, amikor jött Forlán, s nekünk már nem maradt időnk a javításra" - mondta az angol tréner, hozzáfűzve, hogy "ezen a szinten a második hely sem rossz", bár megvoltak a lehetőségeik a sikerre, s ki tudja, hogy végződött volna egy esetleges tizenegyespárbaj.

A két találatával nyerőemberré és a meccs hősévé előlépett madridi támadó, a 30 éves uruguayi Diego Forlán természetesen örömittasan nyilatkozott a lefújást követően:

"Boldoggá tesznek a góljaim, amelyekkel segíteni tudtam csapatomat. Számomra nagy év volt a tavalyi is az Aranycipő kiérdemlésével, de az egyéni cím volt, most viszont a csapattal nyertünk, ami sokkal édesebbé teszi a diadalt. Pályafutásomnak kétségtelenül legfontosabb góljait szereztem ma este. Hihetetlen, hogy kupát nyertünk az Atléticóval" - fogalmazott a csatár.

Edzője, Quique Sánchez Flores élete nagy sikeréről beszélt, csodálatos dolognak nevezve az Európa Liga megnyerését.

"Játékosainknak, szurkolóinknak minden okuk megvan rá, hogy büszkék legyenek. Ami történt, az maga a csoda, s hatalmas elégedettséggel tölt el, hogy örömöt tudtunk szerezni híveinknek, s valami nagyot alkottunk, ami bevonul a klub történetébe. A Fulham nagyszerű ellenfél volt, de megérdemelten szereztük meg mi a kupát" - áradozott a szakember.

Sportszerűen reagált a vereségre a Gerával a támadásokért felelős csatár, a sérülése miatt idő előtt cserére kényszerült Bobby Zamora:

"Természetesen csalódott vagyok, de el kell ismerni, hogy az Atlético jobb volt, ezt tudomásul kell venni, és csak gratulálni lehet. Ám nem szabad elfeledkeznünk arról sem, hogy mi egy csodás idényen vagyunk túl."
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását