2024. május 29. - Magdolna

Árvíz: elsőfokú készültség a Sajón

Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügy Igazgatóság szerdán este a Sajón - mondta az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-nek.
2010. május 12. szerda 23:21 - HírExtra
Csont Csaba közlése szerint a folyó szlovák vízgyűjtő területén - rövid idő alatt - az egész térséget érintett csapadékzóna vonult végig. A területen átlagosan 10 milliméternyi eső esett. Az ebből származó árhullámok már a szerda délutáni órákban érezhetőek voltak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajópüspökinél 220 centiméteres vízállást mértek, így elrendelték az elsőfokú riasztást. Csont Csaba arról is beszámolt, hogy délután a külföldi vízgyűjtőn, bár nem volt csapadék, az előrejelzések szerint délről újabb esőzóna éri el a Sajó vízgyűjtőjét, s emiatt ismét vízszintemelkedés alakulhat ki.

Mint mondta, a számítások szerint másod-, illetve harmadfokú vízállásra kell számítani, de ezt befolyásolja majd, hogy a szlovák területen mennyi eső esik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását