2024. május 25. - Orbán

Tömeges sérüléssel járó balesetek

Egy helyi járatú autóbusz árokba szaladt, majd egy szigetelőanyag-gyártó cég kerítésének és az ott felhalmozott árukészletnek ütközött kedden reggel Veszprémben, a Házgyári úton. A busz utasai közül ketten súlyosan, kilencen könnyebben megsérültek. AZ MTI-Sajtóadatbank összeállítása az utóbbi évek tömeges sérüléssel járó magyarországi közúti baleseteiről:
2010. május 4. kedd 12:20 - HírExtra
2006. április 3. - Négyen súlyosan, négyen könnyebben megsérültek abban a balesetben, amely Kecskemét határában, az 52-es úton történt, ahol a köd miatt 17 gépjármű ütközött.

2006. június 29. - Egy ember meghalt, hatan megsérültek, amikor egy személygépkocsi közvetlenül egymás után három autóval ütközött Nagymarosnál a 12-es főúton.

2006. július 17. - Két ember meghalt, hét megsebesült a hajnali órákban, amikor az M3-as autópályán, Füzesabony közelében egy román rendszámú mikrobusz hátulról belerohant egy tehergépkocsiba.

2006. július 26. - Hárman meghaltak, egy ember súlyosan, három könnyebben megsérült az 51-es úton, amikor a Dunavarsány és Szigethalom közötti elágazásnál hat gépkocsi ütközött össze.

2007. május 24. - Vas megyében, a 8-as számú főút Jánosháza és a megyehatár közötti szakaszán két kamion és két személygépkocsi ütközött össze. A balesetnek két súlyos és öt könnyű sérültje volt.

2007. szeptember 12. - Hárman meghaltak, 25-en megsérültek, amikor a menetrend szerinti távolsági busz az eső áztatta vizes úton megcsúszott és árokba borult Békés megyében, Vésztő és Békés között, a bélmegyeri elágazásnál.

2008. július 7. - A 6-os számú főúton, Dunaföldvár és Paks között egy Budapest irányából érkező kamion vezetője ismeretlen ok miatt áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező teherautóval, majd a további manőverek során egy másik teherautóval is, amely az ütközéstől az árokba fordult és kigyulladt. A balesetet okozó kamion is árokba borult, akárcsak egy újabb érkező személykocsi, amely el akarta kerülni az ütközést. A balesetekben ketten meghaltak, többen megsérültek.

2008. november 26. - Budapesten, a XI. kerületi Pannonhalmi út és Előpatak utca kereszteződésében egy óvodásokat szállító kisbusz és egy terepjáró ütközött. A balesetben hat gyermek megsérült, egyiküket a helyszínen újra kellett éleszteni.

2009. március 25. - Tömeges baleset történt a reggeli órákban a csúszós út miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében: tíz autó ütközött össze az M30-as Felsőzsolca és a Cora áruház közötti szakaszán. Számos személyi sérüléssel járó közlekedési baleset is történt ezen a napon megyeszerte a csúszós, síkos, jeges utakon. A 3-as számú főúton, Encs, Méra és Csobád térségében rengeteg volt a baleset, mentőhelikopter vitte el a sérülteket.

2009. november 17. - Egy személy életveszélyes, egy másik súlyos sérüléseket szenvedett, többen könnyebben megsérültek abban a tömeges balesetben, amely a reggeli ködben történt az M5-ös autópálya 75-ös kilométerénél a Budapest felé menő oldalon. Az első balesetet egy román rendszámú tehergépkocsi okozta, mely egy műszaki hiba miatt a leállósávban álló másik tehergépkocsiba rohant, és azt az árokba lökte. A baleset miatt álló kocsisorba egy újabb, majd két másik személygépkocsi is belecsapódott.

2009. november 20. - Hatan sérültek meg súlyosan az M1-es autópálya Budapest felé vezető vonalán a reggeli órákban. A sűrű ködben egymást követően három baleset történt a pálya 36-os és 39-es kilométerszelvénye között: 14 személyautó és kamion ütközött, amelyekben összesen negyvenhatan utaztak. Ugyanezen a reggelen a köd miatt az M2-es autóút 20-as kilométerszelvényénél a Budapest felé vezető oldalon négy személyautó csúszott egymásba az autóút dunakeszi csomópontjánál, szintén a Budapest felé vezető oldalon pedig kilenc autó, egy kamion és egy teherautó ütközött. Ez utóbbi két balesetben egy ember súlyosan, négy könnyebben sérült meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását