2024. május 2. - Zsigmond

Tovább folytatódik a tapolcai kórházkáosz

Még nem kért működési engedélyt a tapolcai kórházat és rendelőintézetet május 1-jétől ideiglenesen üzemeltető helyi önkormányzati cég, a Tapolcai Kórház Nonprofit Kft. - tájékoztatta Bujdosó László közép-dunántúli regionális tiszti főorvos hétfőn az MTI-t.
2010. május 3. hétfő 16:50 - HírExtra
Császár László, Tapolca fideszes polgármestere a múlt pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az önkormányzat által létrehozott kft. május első munkanapján, 3-án megkéri a kórház működtetésére az engedélyt. Bujdosó László szerint nem sürgető a helyzet, a betegellátás és -beutalás zavartalan, s információi szerint a héten bizonyosan megérkezik hozzá a kft. kérelme.

A főorvos elmondta: mivel Tapolcán változatlanok a személyi és a tárgyi feltételek, egyszerűbb az eljárás, s ha a kérelem ezen a héten megérkezik, akkor a jövő héten bizonyosan kiadhatja az engedélyt a kft.-nek. A regionális tiszti főorvos rámutatott arra is, hogy az Országos Egészségbiztosítási Pénztár változatlanul finanszírozza a tapolcai kórházban a betegellátást.

Bujdosó László hangsúlyozta: érvényben van még a szakminiszter által a múlt pénteken elrendelt egészségügyi katasztrófahelyzet, amely éppen azt biztosította, hogy a 191 ágyas tapolcai kórház betegei május 1. után se maradjanak ellátatlanul, ha adott ideig nincs is működtetője az intézménynek.

A kórházat korábban működtető Medisyst Kft. engedélye ugyanis pénteken éjfélkor lejárt, az új szolgáltatónak, a Tapolcai Kórház Nonprofit Kft.-nek pedig még nem volt - és a fentiekből kitűnően jelenleg sincs - erre jogosítványa. A miniszter által elrendelt "különleges helyzet" a visszavonásig, azaz addig érvényes, amíg nem lesz állandó működési engedélye az új szolgáltatónak - tájékoztatott Bujdosó László, hangsúlyozva, hogy szerinte ez két héten belül rendeződik.

A regionális tiszti főorvos elmondta: a kórház ingó és ingatlan vagyonára zárlatot rendelt el, s jelenleg zajlik a leltározás. Május 1-jétől az intézményt Flórián Csaba főorvos vezeti, aki a Medisyst Kft. előtti időszakban több évig a kórház igazgatója volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását