2024. május 11. - Ferenc

Lendvai: nem lépünk vissza sehol a Fidesz javára

Lendvai Ildikó hétfő reggel az ATV műsorában kijelentette: senkinek sem fogja javasolni, hogy a második fordulóra visszalépjen annak javára, "akinek a pártja komcsilistát állított"; ezt arra a kérdésre válaszolta, hogy az MSZP támogatja-e a Fideszt a Jobbikkal szemben olyan módon, hogy jelölteket léptet vissza.
2010. április 12. hétfő 08:22 - HírExtra
"Most következik még két hét hajrá, aztán négy év kemény munka"- jelentette ki az MSZP elnöke. A második forduló várható eredményeivel kapcsolatban példaként említette a 2002-es választásokat, amikor a Fidesz több helyen is fordított a sorrenden. A pártelnök többször is kiemelte, hogy az MSZP az a párt, amelytől elvárható, hogy biztosítsa a demokratikus kontrollt a parlamentem belül, így ők lesznek a "demokrácia őre".

Lendvai Ildikó az MSZP szervezetével kapcsolatban elmondta, hogy a párt egységéért nem aggódik, de komoly önértékelésre van szükség, át kell gondolni, hogy mit rontottak el az elmúlt nyolc évben. Új baloldalra van szükség - tette hozzá.

A "szervezett átjelentkezésekre" vonatkozó felvetésre egyebek mellett úgy reagált Lendvai Ildikó, hogy a csendes kampány sok antidemokratikus eszközt is tartalmazott, mint például a "listázás" vagy a meg nem tartott vita.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását