2024. május 2. - Zsigmond

Gyönyörű lányok egzotikus táncai

Nemzetközi hastáncgálát rendeznek pénteken Budapesten. Az eseményen külföldi és hazai táncosokon kívül részt vesz Raqia Hassan is, a hastánc egyiptomi nagyasszonya - aki ruhakollekcióját is bemutatja.
2010. április 9. péntek 07:40 - HírExtra
A hastánc egzotikus kultúrája egyre jobban terjed Magyarországon - akárcsak Európa más országaiban - és ezt jól jelzi, hogy kis országunk immáron egy nagy nemzetközi gálának is otthont ad. Méghozzá nem is akármilyennek: az Eötvös10-ben péntek este megrendezett gála díszvendége nem más lesz, mint Raqia Hassan, Kairó egyik leghíresebb hastánc-koerográfusa és tanára. A fellépőknek ez azért is különleges lehetőség, mert ha neki megtetszik egy lány előadása, akkor  automatikusan bekerül a nemzetközi Ahlan Wa Sahlan fesztivál versenyébe és fellépési lehetőséget kap a kairói gálán - egy repülőjeggyel együtt.

Raqia Hssan a világ legnagyobb orientális hastánc fórumának az Ahlan Wa Sahlan Nemzetközi Fesztivál és Versenynek művészeti vezetője. A Reda Troup (az Egyiptomi Nemzeti Balett) szólistájaként majd egyik koreográfusaként már évtizedekkel ezelőtt körbeutazta a világot-és azóta is ezt teszi. Minden szál a Madame Raqia Hassan kezében fut össze ebben a szakmában: Napjaink vezető sztárjainak mestertanára és szupervízora, mint például a világhírű Jillina a Bellydance Superstar’s megalapítója, akinek köszönhető, hogy a hastánc, mint önálló színpadi produkció az egész világon elismert műfajjá vált. Továbbá az Arab világ legnagyobb nevei is hozzá kötődnek: Dina, Randa Kamel, Mona el Said, Sorraya, és még lehetne sorolni.

A gálán egyébként nem csak a táncokban gyönyörködhetnek az oda látogatók: bazár és divatbemutató is szemléltetni foglya a hastánc világának kellékeit, ráadásul a ruhák és egyéb kellékek legtöbbje egyenesen Kairóból érkezik. Sőt ha valaki eddig csak otthon gyakorolta ezt a varászlatos táncot, az most megmutathatja tudását: a rendezvényen a profi fellépőkön kívül bárki kipróbálhatja magát az erre a célra felállított Nyílt színpadon.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását