2024. május 17. - Paszkál
A budapesti Syma-csarnokban zárta kampányát ma 15 órától a Fidesz. A rendezvényre igyekvők nem csak narancsszínű, hanem vörösbe öltözött szimpatizánsokkal is találkozhattak, de ennél nagyobb bosszúságot okozhatott nekik az igen langyosra sikeredett záróbuli.
2010. április 8. csütörtök 15:05 - Nagy András

16:45 Ha nem lesz fordulat, eljön a pusztulat

Jön a „megfelelő ember a megfelelő időben”, vagyis Orbán Viktor. Magasba lendül mind az ötezer „CSAK A FIDESZ” – tábla. De vajon kik produkálják a hatalmas tapsvihart? Orbán Viktor Fidesz-elnök sem tud másról beszélni, mint a nagy lehetőségről. Érezhetően azokat igyekszik meggyőzni, akik még nem döntötték el, hogy a Polgári Szövetségre adják voksukat vasárnap.

Fotók: Fejér Fotók: Fejér Bálint


Minden nemzedék álmodik arról, hogy részese legyen egy olyan nagy pillanatnak, mint amilyen április 11-e lesz – emeli a tétet. A Zeneakadémiáról már jól ismert forradalom-fordulat is előkerül. Minden ember azt várja, hogy a történelemtől kapjon valamit, de csak az kaphat, aki a döntő pillanatban megteszi, amit a történelem kíván tőle.

Orbán érzi: mindenki cselekvést vár tőle is. Rajtunk a sor, hogy ítéljünk jó és rossz fölött, tehát hogy válasszunk. Most hétvégén minden eldől, amiért hosszú éveken át dolgoztunk. Eldől, hogy jó lesz-e ismét magyarnak lenni, vagy marad a szégyenteljes elvágyakozás innen? Eldől, hogy marad-e a magánérdekek világa, vagy lesznek-e közös célok. Orbán szerint mindez csak rajtunk múlik.

Soha többé nem akarunk ilyen kormányzást, ezt várja tőlünk a történelem. Jobboldalitól, középen állótól és baloldalitól egyaránt – derül ki. A fiatalokon a sor, hogy kimondják: torkig vannak az elmúlt évek politikájával. Idősek dettó. A vállalkozóknak azt kell kimondaniuk, hogy elítélik az elmúlt évek vállalkozástámogatását. A családoknak a családpolitikára, a vidéknek a vidékpolitikára, a budapestieknek az eddigi Budapest-politikára kell nemet mondainuk.

Nem érhet nagyobb szégyen egy nemzetet, mint az, hogy alkalma nyílik a változtatásra, de elmulasztja azt. Ha nem leszünk elegen, akkor a nagy pillanat is elveszhet. Sőt az is, ami még megmaradt nekünk. Ha nem lesz fordulat, eljön a pusztulat – foglalható össze a pártelnök mondanivalója.



Orbán elmegy szavazni, sőt még a szomszédságot is összekolompolja vasárnap. Ezt tanácsolja mindenkinek. Mindkét szavazatra szükség lesz, itt az idő, hajrá Magyarország ésatöbbi. A meglehetősen langyoskás esemény meglepő hirtelenséggel ér véget pontban 17 órakor. Nagyon úgy tűnik, hogy eddig tartott a Syma-csarnok bérleti ideje…

16:30 Varga Mihály: a lemaradás minden szinten tetten érhető

Már csak három nap van hátra a régi világból – konferál ismét a fáradhatatlan Pálffy István. De addig még Varga Mihályt, a Fidesz alelnökét is végig kell hallgatni. Aki arról beszél, az EU több százmilliárdos támogatása ellenére gödörben van az ország. A dotáció szerinte egyáltalán nem látszik az országon. A rá jellemző unott gesztusokra a közönség hasonló reakcióval válaszol.

Kis mateklecke következik: 16 milliárdot adott a kormány nemrég 1000 munkahely teremtésére. Ez fejenként 16 millió forintot jelent. Mire jutott volna ezzel a pénzzel egy kisvállalkozó? Nem derül ki, mert a Varga által „a napokban megkérdezett Szabolcs” nem kér az állami segélyből. Ő állítólag csak megfelelő gazdasági környezetre vágyik.


Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását