2024. május 12. - Pongrác
Mocskolódó, tartalmatlan, populista a Magyar Köztársaság országgyűlési képviselőinek 2010-es választását megelőző kampány? Az. De legalább a miénk.
2010. április 1. csütörtök 07:39 - Nagy András
Kampány van. Kampány van? Fenét! Annyira nincs kampány, hogy a Fidesz látatlanban is langyosnak látszó huszonkettedik születésnapi zsúrjára érkező több tucat médiamunkás óriási érdeklődéssel hallgatja a Zeneakadémia előtt „váratlanul” megjelenő szocialista Török Zsoltot, aki többedmagával épp huszonkét fideszes mutyiról beszél.

Hogy a ráncfelvarrásra váró, szebb napokat látott épület falain belül aztán már előbb Kövér László választmányi elnök („a rendszerváltás utáni időszak egyetlen élhető négy évét a Fidesz nyújtotta az országnak”, valamint „hazudtak reggel éjjel meg este”), majd Orbán Viktor pártelnök unalomig ismert szavait iszogassák. (Csak a Fidesz képes munkahelyeket, jó egészségügyet, közbiztonságot stb. teremteni.)

S miközben az épülettel szemközti sarkon kifüggesztett plakát tanúsága szerint Vona Gábor a nép nevében írná újra a rendszerváltást, (annak minden sikerével és kudarcával együtt), az MDF pedig lassan már maga sem tudja, van-e még valaki vagy valami, akit nem küldött a búsba a bajuszos demokrácia érdekében, az LMP, az egyetlen párt, amely többé-kevésbé tisztességesen (konkrét javaslatokkal, átlátható finanszírozással) harcol, csendben bejelenti: mind az 53 millió kampányra félretett forintját felélte. Választópolgári felajánlásokat vár, különben néma marad a hátralévő másfél-két hétben.

Akiknek nincsenek pénzügyi gondjaik (a Fidesz több mint hatszor, az MSZP több mint tízszer költött többet, mint a Lehet Más a Politika) pedig jobb, ha csöndben maradnak. A lényegről ugyanis a jelek szerint már akkor sem mondanak semmit, ha kérdezik őket.

Tóth Mihály, a csepeli MSZP elnöke, egyben a kerület polgármestere egy tisztán mószeroló brosúráról, melynek középpontjában a Fidesz helyi jelöltjei állnak, és akik ellen állítólag „nyomozást rendelt el az ügyészség”, mindössze annyit hajlandó közölni, a kiadványból minden kiderül, az abban leírtakat nem kívánja kommentálni.



Pedig a szóróanyag szövegéből maga Nostradamus se bírná kiolvasni, mi az a konkrét ügy, amiben Németh Szilárdnak és Borbély Lénárdnak a törvény előtt kell felelnie. Az ellenfél, a szavazóval, valamint az őt képviselő (független!) sajtóval együtt mehet a fenébe. 

Kampány van? De még mennyire, hogy kampány van. Magyar kampány.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását