2024. május 9. - Gergely

A közbeszerzések megfeleltek a törvényeknek?

A XVIII. kerületi intézményfejlesztésekre kiírt közbeszerzések mindig törvényesek voltak; tavaly mintegy 405 millió forint értékben - reagált Kőrös Péter, a XVIII. kerületi MSZP-frakció vezetője Lévai István Zoltán fideszes képviselő felvetéseire.
2010. március 31. szerda 19:35 - HírExtra
A fideszes képviselő szerdai sajtótájékoztatóján példaként említette, hogy a XVIII. kerületi önkormányzat százszázalékos tulajdonában álló cég, a Vagyon18 Zrt. 2008-ban mintegy százmillió forintot költött közbeszerzés nélkül intézményi felújításokra, a szintén önkormányzati tulajdonú Műszak18 Kft. pedig hasonló nagyságrendben végzett karbantartási munkálatokat az elmúlt egy évben.

Az eljárásokban teljesen bevett gyakorlat volt, hogy a kerületi MSZP-s vezetők ismeretségi köreihez tartozó vállalkozók versenyeztetés nélkül kapjanak megbízásokat - közölte Lévai István Zoltán.

A szerdai sajtótájékoztatón Ughy Attila fővárosi képviselő, fideszes országgyűlési képviselőjelölt arról beszélt, hogy "hazugságfalakat" állít fel a Fidesz a XVIII. kerületben. Az embereket arra kérik - mondta -, hogy e falakra ragasszanak fel egy tükröt, hogy "az MSZP-s politikusok szembe tudjanak nézni a hazugságaikkal".

Reagálásában a kerületi MSZP-frakció vezetője közölte: a legtöbb esetben a XVIII. kerületi kis- és közepes vállalkozások nyertek, és amennyiben ezt kifogásolja a Fidesz, akkor az ellen emel kifogást, hogy a kerületben működő ezen vállalkozások munkához jutottak, valamint azokat a fejlesztéseket kritizálja, amelyek az intézmények energiatakarékosságával kapcsolatban megvalósultak.

Egy dologban biztosak lehetnek kerületünk lakói, Ughy Attilának és a Fidesznek nincs programja, nem tudnak mit mondani a kerületi lakosoknak. Hozzátette: a kerületi szocialisták lesznek az elsők, akik a Fidesz hazugságfalára valamit kitesznek, mégpedig a "Tarlós-féle" szemétégető ügyét, amelyre a mai napig nem adott választ a helyi Fidesz. A szocialista képviselő egyben feltette a kérdést, hogy Ughy Attila támogatja Tarlós Istvánt abban, hogy a kerületben szemétégetőt telepítsen?

Kőrösi Péter egyúttal felszólította a Fideszt, hogy hagyjon fel lejárató kampányával, ellenkező esetben jogi lépéseket fognak tenni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását