2024. május 3. - Tímea, Irma

Sikeres volt a "nulladik forduló"

Sikeres volt a "nulladik forduló", az ajánlószelvények összegyűjtése az MDF számára Hajdú-Biharban, ebben a megyében a pártnak minden választókörzetben sikerült jelöltet állítania - mondta Makay Zsolt, az MDF országos választmányának elnöke szerdai debreceni sajtótájékoztatóján.
2010. március 24. szerda 10:53 - HírExtra
A politikus a párt jelöltjeinek bemutatásakor kiemelte: a Fidesz-KDNP-n, az MSZP-n és a Jobbikon kívül csak az MDF-nek sikerült "hiány nélkül felállnia" Hajdú-Biharban. A párt célja, hogy a választások után legalább két megyei politikusa tagja legyen az Országgyűlésnek - fejtette ki, hozzátéve, hogy Hajdú-Bihar az egyetlen megye az országban, ahol minden körzetben el tudnak indulni a jelöltjeik.

Az MDF színeiben a megye 1-es számú körzetében (Debrecen) Danka Beáta pénzügyi tanácsadó, a 2-esben (Debrecen) Szani Bernadett művelődésszervező, a 3-asban (Debrecen) Kovács Edit politológus a 4-esben (Hajdúhadház) Komor Sándor alpolgármester, az 5-ösben (Berettyóújfalu) Lakatos Tibor, az MDF megyei elnöke, a 6-osban (Püspökladány) Tóth István vállalkozó, a 7-esben (Hajdúszoboszló) Makay Zsolt, a 8-asban (Balmazújváros) Joó Szabolcs agrármérnök, a párt országos elnökségének tagja, a 9-esben (Hajdúböszörmény) pedig Iván Alfréd vállalkozó indul a voksokért.

Az MDF Hajdú-Bihar megyei listáját Lakatos Tibor vezeti, őt követi Szeifert Ferenc, Berettyóújfalu polgármestere, majd Kovács Edit, Radácsi Gusztáv és Makay Zsolt, aki egyben az országos lista harmadik helyét is elfoglalja.

Makay Zsolt kiemelte a negyedik helyre sorolt Radácsi Gusztávot, aki 1988-ban lett először tagja a hajdúszoboszlói képviselő-testületnek, és annak 1994 óta függetlenként folyamatosan tagja. A képviselő párton kívüli civilként került fel a listára, ezzel jelenítve meg azt pártjukban is a politikai megújulást, amire az országnak láthatóan nagy igénye van - fogalmazott.

A választási esélyekről szólva bizakodásának adott hangot, szerinte ugyanis a korábbi választásokon is mindig jobban szerepeltek annál, amit az előrejelzések mutattak. A kampány kapcsán úgy fogalmazott: most egy "virtuális vetélkedés" folyik, hiszen az MDF-en kívül más párt nem meri őszintén elmondani a programját. "Bízunk benne, hogy nem kell egy újabb őszödi traumát átélniük a választóknak, bízunk abban, hogy az MDF őszinte, nyílt programja mellé minél többen fognak felsorakozni" - zárta gondolatait Makay Zsolt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását