2024. május 6. - Ivett, Frida

Önerőből áll talpra Görögország?

A görög kormány által több lépcsőben hatályba léptetett megszorító intézkedések hatására 77 százalékkal csökkent a költségvetés hiánya az idei első két hónapban az egy évvel korábbihoz képest.
2010. március 22. hétfő 18:31 - HírExtra
A görög pénzügyminisztérium hétfőn közölt adatai szerint a deficit 904 millió euró volt a februárral zárult két hónapban az egy évvel korábbi 3,9 milliárd dollárral szemben. A költségvetés bevétele 13,2 százalékkal bővült, kiadása 9,6 százalékkal csökkent éves szinten. A bevétel növekedésében döntő szerep jutott a cégek nyereségére kivetett különleges adónak, az áfa emelésének, továbbá a dohánytermékek, a szeszesitalok és a benzin megemelt jövedéki adójának.

A mi kutyánk kölyke, nem hagyhatjuk cserben

Az euróövezet nem hagyja magára a pénzügyi nehézségekkel Görögországot - hangoztatta az Európai Parlament pénzügyi bizottságában hétfőn tartott meghallgatásán Jean-Claude Juncker, a zóna pénzügyminiszteri csoportjának elnöke. Hozzátette: nem kell feltétlenül ezen a héten dönteni Athén támogatásáról. Szükséges azonban, hogy amennyiben egy euróövezeti ország külső segítségre szorul, rendelkezésére álljon egy uniós mechanizmus. Juncker azt is értésre adta, hogy személy szerint nem támogat egy esetleges EU-n kívüli támogatást Görögországnak, például a Nemzetközi Valutaalapét (IMF).

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását