2024. május 29. - Magdolna

A Jobbik somogyi listáját egy budapesti jelölt vezeti

A Jobbik Somogy megyei területi listáját nem helyi jelölt, hanem a párt egy fővárosi képviselőjelöltje, Pősze Lajos vezeti; a párt őt javasolja a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) élére.
2010. március 17. szerda 15:40 - HírExtra
Az Országos Választási Iroda honlapján közzétett nyilvántartás szerint a 15 nevet tartalmazó listán Pősze Lajos után a megye hat választókerületében induló egyéni képviselőjelöltek állnak, élükön a kaposvári 1-es választókerületben induló Nemes Károly nyugállományú mérnökkel, a Jobbik kaposvári elnökével.

Kálmán Lajos, a Jobbik somogyi kampányfőnöke az MTI érdeklődésére szerdán azt mondta: a területi lista vezetőjéről minden megyében a párt országos vezetősége dönt, így történt ez Somogy esetében is, amit elfogadtak a helyiek.

Arra a felvetésre, hogy egy helyi hírportál azt valószínűsíti, hogy Somogyban a Jobbik csak egy listás mandátumot szerez, vagyis egyetlen somogyi jobbikos sem kerül be az új Országgyűlésbe a választások után, a párt megyei kampányfőnöke azt mondta: szó sincs arról, hogy mindössze egy listás befutóval számolnának, sőt, a hat somogyi választókerületben is számítanak "egyéni sikerre".

A Kapospont a párt több megyei vezetőjétől úgy értesült, hogy egy listás helyre számítanak a megyében.

A Jobbik somogyi listáját vezető Pősze Lajosról a Jobbik honlapján az olvasható, hogy matematikus végzettségű politikus a párt szakmapolitikai igazgatója, Budapesten a XIX. kerületben indul egyéni képviselőjelöltként; korábban a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója volt.

Vona Gábor, a Jobbik elnöke február 12-én mutatta be Pősze Lajost, aki a párt árnyékkormányában a MeH vezetését kapná.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását