2024. május 5. - Györgyi

Holnap nyit a legnagyobb idegenforgalmi szakvásár

Berlinben szerdán nyílik a világ legnagyobb idegenforgalmi szakvására. A vasárnapig nyitva tartó kiállításra mintegy 200 ezer vendéget várnak.
2010. március 9. kedd 18:10 - HírExtra
A német főváros immár 44-dik alkalommal ad otthont a hivatalos nevén Nemzetközi Idegenforgalmi Börzének (ITB), amelyen 180 ország több mint 11 ezer kiállítója van jelen. A részvevők között van - hagyományosan - Magyarország is. A szervezők reményei szerint a vásár lendületet ad az ágazat fejlődésének, amelyet az elmúlt időszakban a nemzetközi gazdasági válság következtében visszaesés jellemzett.

A kiállításon való részvétel szakértők szerint ezért is kötelező minden olyan ország számára, amely a nemzetközi turisztikai piacon jelen kíván lenni.

A vendégország idén Törökország, amely a szakemberek szerint idegenforgalmi szempontból meglehetősen jól állta a gazdasági válság megpróbáltatásait.

Magyarország a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében az elmúlt évekhez hasonlóan egy több mint 300 négyzetméteres standon lesz jelen. Az ország szinte teljes turisztikai spektruma bemutatkozik a rendezvényen, a fő hangsúly ugyanakkor az MTI értesülése szerint kettős. Egyrészt a szervezők nagy súlyt helyeznek Pécs, mint európai kulturális főváros bemutatására, továbbá az egészségügyi turizmus hangsúlyozására. Ez utóbbit mindenekelőtt az magyarázza, hogy Magyarországon 2011 az egészségügyi turizmus éve lesz, és az ország adottságai kiválóak ezzel kapcsolatban.

A vasárnapig tartó vásár első három napja hagyományosan szakmai nap, míg a nagyközönség számára a kiállítás a hét végén tart nyitva.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását