2024. május 8. - Mihály

Az államnak szerepet kell vállalnia a gázpiacon

Az államnak szerepet kell vállalnia a gázpiacon, részben az árak alakítása, részben az ellátás biztonságának garantálása miatt - mondta két parlamenti képviselő, a szocialista Szanyi Tibor és a fideszes Bencsik János kedden az IIR Magyarország GasCon 2010 című konferenciáján.
2010. március 9. kedd 14:41 - HírExtra
Szanyi Tibor kitért arra, hogy a lakosságot és a kisfogyasztókat ellátó úgynevezett egyetemes szolgáltatók árának alakításában van lehetősége a Magyar Energia Hivatalnak korlátot szabni, mert az árképletben van olyan elem, ami "tetszőleges". Szerinte ilyen a termék ára, amit a végfelhasználói árban figyelembe vesznek, és amit a szolgáltatók lényegében bemondásra közölnek a hivatallal.

Bencsik János költségalapú, de társadalmi érdekből megfizethető árakat tart szükségesnek. A képviselő, aki Tatabánya képviselője, elmondta azt is, hogy az önkormányzat tulajdont szerzett a városi távhőtermelőben és szolgáltatóban, ezért képes méltányos árat szabni a távfűtésben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását