2024. május 14. - Bonifác

A csillagok kozmetikusa

John Peterson szakértő, ha a csillagok ragyogásáról van szó; ő azonban nem botoxszal és sminkkel teszi szebbé őket, hanem üvegtisztítóval és polírozóval. Peterson ugyanis az, aki a hollywoodi Hírességek Sétányán lévő csillagokat karban tartja.
2010. március 6. szombat 17:01 - HírExtra
Ilyen munka csak egy van - büszkélkedhetne a férfi, akit azonban rögös út vezetett a Hollywood Boulevard-ra. A 60 éves férfi minden nap reggel fél 9 és délután 5 között takarítja a koszt a hírességek csillagairól. Teljes munkaidőt követelő állás, hisz már 2400 felett jár az elismerések száma. "Nagyjából egy hét, mire az utca egyik oldalán végigmegyek és egy hét, mire a másikon vissza" - meséli.

Vannak szerencsésebb csillag(zat)ok: Marlene Dietrich emlékét például alig három perc alatt le lehet porolni, mert nem piszkítja sem rágógumi, sem pedig graffiti. Ha mégis ilyen csillagba botlik, Petersonnak elő kell vennie keféjét és különleges tisztítóját.

A csillagok "kozmetikusa" négykézláb csúszva végzi munkáját, egyik lábát még gyerekkorában veszítette el, a kerekesszék pedig csak hátráltatná a takarításban.

John Peterson - Hollywood talán legágrólszakadtabb híressége - az 1990-es évek elején lett munkanélküli, addig eladóként dolgozott. A férfi hamarosan hajléktalan lett és a Hollywood Boulevard-on koldult alamizsnáért. Sorsán az ottani üzlettulajdonosok fordítottak, amikor felajánlották: takarítsa a járdán lévő csillagokat.

A férfi immár több mint egy évtizede áll egy olyan üzleti egyesület alkalmazásában, amelynek célja Hollywood tisztán tartása. A Hírességek Sétánya révén ő maga is világhírű lett, és a nagy sztárokhoz hasonlóan ő sem árulja el, mennyit keres és mennyi borravalót kap a turistáktól.

Munkájának biztos a jövője, a Hollywood szívében fekvő sétány idén ünnepli ötvenedik születésnapját. Az újabb korszak februárban Ringo Starr elismerésével, és a 2401. számú csillag lefektetésével vette kezdetét. A hírek szerint 2010 végéig 28 színész, zenész és a szórakoztatóipar más jeles alakjai kaphatnak csillagot. A Hollywood Boulevard-ra várják az Oscar-díjas Russel Crowe-t, a kétszeres Oscar-díjas Emma Thompsont és Colin Firth-t, aki vasárnap gazdagodhat az arany szobrocskával.

A csillagokat azonban senki sem ismeri jobban Petersonnál, akitől mindenek előtt Marilyn Monroe és Michael Jackson csillagai után érdeklődnek a turisták. "Jackson és Miki egér szomszédok" - kalauzolja a látogatókat a férfi. Kedvenc csillaga nincs, egyiket sem tisztítja jobban a másiknál. "Egy csillag az csillag, milliárdnyi van belőlük" - mondja az égre pillantva.

Ragyogás ide vagy oda, az Oscar-gálát nem tudja megszeretni. "Csak bosszúságot okoz" - fortyog, amiért a sugárút egy részét lezárják és a forgalmat elterelik. A csillagokat ráadásul már a díjkiosztó előtt vörös szőnyeggel fedik el.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását