2024. május 4. - Mónika, Flórián

Magyarország Európa legjobbjai között van

A Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium államtitkára és a kormányszóvivői iroda is visszautasítja, hogy a fideszes Deutsch Tamás csalást és korrupciót emleget az európai uniós források felhasználásával kapcsolatban.
2010. március 5. péntek 17:56 - HírExtra
Varju László államtitkár és a kormányszóvivői iroda pénteken arra reagált az MTI-nek közleményben, hogy Deutsch Tamás európai parlamenti képviselő az Európai Néppárt (EPP) EP-frakciójának kihelyezett budapesti vezetőségi ülésén azt mondta, az új polgári kormány nyilvánosságra fogja hozni az elmúlt hat évben az európai uniós források magyarországi felhasználásában tapasztalt valamennyi csalásra és korrupciós ügyre vonatkozó adatot.

A két, szinte azonos tartalmú közleményben leszögezik: Magyarország Európa legjobbjai között van az uniós források felhasználásában, csalást és korrupciót emlegetni több mint felelőtlenség.

Varju László szerint az európai parlamenti képviselő "megalapozottság és konkrétumok nélkül populista húrokat penget", amellyel sérti több ezer intézmény, vállalkozás, civil szervezet, illetve önkormányzat munkáját és eredményét.

A fejlesztési ügyekért felelős államtitkár és a kormányszóvivői iroda is emlékeztetett arra, hogy az Európai Bizottság mintaértékűnek és követendő példának tartja a magyar fejlesztéspolitikai intézményrendszert.

Azt kérik, ha valakinek birtokában van visszaélésre okot adó információ, az tegyen bejelentést, amelyet számos fórumon megtehet.
A két közleményben az intézményrendszer nevében visszautasították "azokat a légből kapott, minden alapot nélkülöző vádaskodásokat, melyekkel Magyarország elmúlt 6 évének fejlődését kérdőjelezik meg".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását