2024. május 14. - Bonifác

Új polgármester az elítélt helyett

A tisztségével összefüggésben tavaly októberben elítélt korábbi polgármester helyére választanak új települési vezetőt vasárnap a Zala megyei Keménfán - tájékoztatta a település körjegyzője szerdán az MTI-t.
2010. március 3. szerda 17:06 - HírExtra
Gáspárné Tóth Zsuzsanna elmondta: a zalalövői körjegyzőséghez tartozó településen 90-en szavazhatnak az új polgármesterről. Három független jelölt indul, Bulla Ottó, Dervalicsné Horváth Sarolta és Tornyos János Gergely, s közülük a résztvevők számától függetlenül az töltheti be a tisztséget, aki a legtöbb voksot kapja.

A korábbi polgármesternek, Németh Tibornak tavaly októberben szűnt meg a megbízatása, miután a bíróság jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és közokirat-hamisítás miatt jogerősen 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A polgármester a település keresztúrpusztai részére vezető hídjának újjáépítésével kapcsolatban követett el szabálytalanságokat.
A hidat 2006-ban elmosta az eső, ezért a falu 647 ezer forint vis maior támogatást kapott újbóli megépítésére. Az új építmény nem a megfelelő anyagból és nem határidőre készült el, mindezt azonban két vállalkozótól kért számlával leplezni próbálta, de ellenük is elmarasztaló ítéletet hozott a bíróság.

Egyelőre nem jogerősen, de ugyancsak pénzbüntetéssel sújtották a régiós területfejlesztési tanács két munkatársát is, akik nem ellenőrizték, de mégis elfogadták a beruházást.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását