2024. május 3. - Tímea, Irma

Bokros: reformok kellenek a munkahelyteremtéshez

Oktatási és adóreform alapozhatja meg Bokros Lajos szerint azt, hogy a vállalkozói szektor munkahelyeket tudjon teremteni.
2010. március 1. hétfő 14:22 - HírExtra
Az oktatási és adóreform az a két pillér, amelyik megadhatja az igazi lökést a vállalkozói osztály számára, hogy önérdekből és önerőből munkahelyek sokaságát teremtse - mondta az MDF kormányfőjelöltje hétfőn kezdődött vidéki kampánykörútjának első állomásán, Békéscsabán.

Bokros Lajos sajtótájékoztatóján a munkahelyteremtéssel kapcsolatban további feltételként említette például a kiszámítató gazdaságpolitikát, a tisztakezű, korrupció mentes kormányzást, a jó minőségű egészségügyet, vagyis a "reformok kritikus tömegét".

A politikus szerint ma "nagyon sok párt őrzi a megszerzett, de látványosan porladó eredményeit". "Mi emelt fővel, becsülettel megmondjuk a magyar társadalomnak, hogy bizony az elért eredmények megtartása érdekében is kétszer annyit, és sokkal okosabban kell dolgozni" - jelentette ki.

Pártja kampányáról szólva azt mondta, az MDF nem a felelőtlen ígérgetések politikáját folytatja, nem akarja elaltatni a magyar társadalom éberségét, és nem kívánja ismét zsákutcába vezetni az országot.

Hozzátette: az MDF programja első helyen a munkahelyteremtésre helyezi a hangsúlyt, ennek feltételeként pedig az okos államot tartja fontosnak, és az ezt megalapozó szerkezeti reformok "kritikus tömegét".
Az MDF várható választási eredményét firtató kérdésre nem kívánt számszerű jóslásba bocsátkozni.

"Azt gondoljuk, hogy az MDF, természetesen a szabad demokratákkal együttesen, meg fogja kapni azt a lehetőséget, hogy a következő parlamentbe bekerüljön és ott érdemi ellensúlyát képezze mindazoknak a populista, demagóg erőknek, akik ( ) nem rendelkeznek az ország felemelésére vonatkozó konzisztens, összefüggő, ellentmondás mentes programmal" - hangsúlyozta.

Az MTI érdeklődésre közölte, hogy az MDF ellenzéki, de konstruktív szerepre készül, ami azt jelenti: ha a majdani kormánynak lesz olyan intézkedése, amelyik az ország érdekében, nem pedig kárára van, azt adott esetben támogathatják.

"Az egyelőre megnyilvánuló ígéret-inflációban nem nagyon látom azt, hogy ilyen lehetőségekre számíthatnánk, s ez újabb ok arra, hogy inkább az ellenzéki politizálást képzeljük el magunknak" - tette hozzá Bokros Lajos.

Az ajánlószelvények gyűjtésével kapcsoltban megítélése szerint országosan "jól áll" az MDF. Megjegyezte: még rendelkezésre áll csaknem két és fél hét, így erről a későbbiekben lehet még konkrétabban nyilatkozni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását