2024. május 2. - Zsigmond

Meglenne a kétharmados Fidesz-KDNP-többség

Megszerezhetné a kétharmados többséget a parlamentben a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, ha most lennének a választások; a megkérdezettek 42 százaléka Orbán Viktort választaná miniszterelnöknek - számol be a csütörtöki Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet felméréséről, amelyet a Heti Válasz című hetilap számára készített a közvélemény-kutató.
2010. február 25. csütörtök 08:13 - HírExtra
A felmérés szerint február harmadik hetében 42 százalék volt a Fidesz támogatottsága, és január óta sem az MSZP (11 százalék), sem a Jobbik (9 százalék) támogatottsága nem változott érdemben az aktív, részvételüket biztosra ígérő szavazók körében, küzdelmük a második helyért folyik.

A lap által ismertetett felmérés szerint a szocialisták legfeljebb 22, a Jobbik legfeljebb 18 százalékot szerezhet, míg a Fidesz 50 százalékot.

Az intézet mérése szerint tízből négyen most is Orbán Viktort választanák miniszterelnöknek, Bokros Lajos viszont jelentősen vesztett vonzerejéből: míg az év elején még a megkérdezettek 15 százaléka kívánta őt kormányfőnek, ma már csak 10 százalékuk tart ki mellette. Mesterházy Attilát 7 százalék választaná miniszterelnöknek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását