2024. május 2. - Zsigmond

Törvényt sértett a tarjáni Fidesz?

A Fidesz salgótarjáni szervezete egy kampánykiadványában megsértette a választási eljárásról szóló törvényt - állapította meg a Nógrád Megyei Bíróság.
2010. február 23. kedd 12:11 - HírExtra
A bíróság végzése a Nógrád megyei területi választási bizottság (tvb) honlapján olvasható.

A Fidesz-KDNP által kiadott JOBBEgyenesen című időszaki lapban megjelentek ellen az MSZP nyújtott be kifogást az országos egyéni választókerületi bizottsághoz (oevb), mert a hirdetésben az MSZP logója mellett az "Elloptunk, amit lehetett" szövegrész szerepelt.
Az oevb szerint a Fidesz a megfogalmazással megsértette a jóhiszemű és rendeltetésszerű joggyakorlás választási alapelvét, ezért kötelezte a pártot, hogy a határozat rendelkező részét - a jogsértő közléssel azonos módon - tegye közzé az időszaki lap következő számában.

A Fidesz fellebbezése nyomán a tvb-hez került az ügy. A testület szerint a logó használata túlmutatott a negatív kampány határain, a kifogásolt szövegről viszont a bizottság azt mondta: az nem tényt állít, hanem politikai véleménynyilvánítást tartalmaz. E döntés ellen az MSZP fellebbezett, azt kérve a bíróságtól, hogy a jogszabálysértés tényét a logó jogosulatlan felhasználásán túl a megfogalmazás vonatkozásában is állapítsa meg.

A bíróság a tvb határozatát hagyta helyben, amikor végzésében kimondta: az MSZP-s logó mellett elhelyezett szövegrész nem jelent tényállítást, hanem "negatív kampányként megjelenve közvetít véleményt egy kormányzati időszakról".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását