2024. június 18. - Arnold, Levente

Nem kérnek bocsánatot

Az MSZP szerint Mesterházy Attilának és az MSZP-nek nincs miért bocsánatot kérnie az orvostársadalomtól, viszont úgy vélik: a Fidesz ezzel a felvetéssel a saját koncepciótlanságáról igyekszik elterelni a figyelmet.
2010. február 15. hétfő 07:52 - HírExtra
Kökény Mihály, az MSZP egészségügyi szakpolitikusa vasárnap az MTI-nek azt mondta: Pesti Imre (Fidesz) már legalább negyedszer követel elhatárolódást Mesterházy Attila kijelentéséről.

"Én negyedszerre is ugyanazt tudom mondani: nincs miért bocsánatot kérni, főleg akkor, hogy ha egy felelős politikus szóvá teszi a társadalom tűrhetetlen mértékű megosztottságát, a munkahelyek átpolitizáltságát, amely alól az egészségügy sem kivétel" - jelentette ki.

Hozzátette: az MSZP szerint pártpolitikának, politikai tevékenységnek, megnyilvánulásnak nincs keresnivalója a munkahelyeken, és különösen az egészségügyben sem, s Mesterházy Attila csupán erre hívta fel a figyelmet.

Kökény Mihály szerint a Fidesz azért tartja napirenden ezt a témát, mert az egészségügyről nincs más mondanivalója.

Orbán Viktor annyit mondott, hogy több orvosra, ápolóra van szükség, és arra, hogy több fizetést kapjanak, de arról nem szólt, hogy érdemben milyen változásokra van szükség, miként finanszírozná az egészségügyet - hangsúlyozta a szocialista politikus.

Kiemelte: az ellenzéki pártnak nincsenek felelős szakpolitikai megnyilvánulásai, az elhatárolódásra való felszólítással pedig inkább a saját koncepciójuk hiányáról igyekeznek elterelni a figyelmet.

A Fidesznek az ilyen felszólítások helyett inkább vállalnia kellene a szakpolitikai vitákat, s erre, ahogy minden területen, az egészségügyi témában is készen állnak a szocialisták - szögezte le Kökény Mihály.

Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa vasárnap azt mondta: az MSZP-frakciónak a parlament előtt kell állást foglalnia arról, hogy egyetért-e a szocialista miniszterelnök-jelölt azon kijelentésével, amellyel Mesterházy Attila megsértette az orvostársadalmat.
Mesterházy Attila a közelmúltban egy fórumon azt a kérdést fogalmazta meg, rábízhatja-e magát egy közismerten baloldali beteg egy jobboldali gondolkodású orvosra.

A Fidesz a parlament hétfői ülésnapján interpellációban "készteti állásfoglalásra" az MSZP-frakciót; megkérdezik Székely Tamás egészségügyi minisztert is, hogy ő maga azonosul-e Mesterházy Attila kijelentésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását