2024. május 5. - Györgyi

Kiss-Rigó: bárki kifejtheti melyik párt áll az értékeihez a legközelebb

Bármely szervezetnek, így az egyháznak is joga van ahhoz, hogy kifejtse, melyik formáció vagy párt vall az övéhez hasonló értékeket - mondta Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök az MTI-nek Nyakó István MSZP szóvivő hétfői szavaira reagálva.
2010. február 15. hétfő 20:13 - HírExtra
A szocialista politikus sajtótájékoztatóján arról beszélt, az MSZP a leghatározottabban visszautasítja, hogy Kiss-Rigó László megyés püspök Hódmezővásárhelyen egy kampánygyűlésen a Fidesz mellett, illetve az MSZP ellen kampányolt; a szocialisták bocsánatkérést várnak a püspöktől és a legnagyobb ellenzéki párttól is.

Kiss-Rigó László kifejtette, ahogy Hódmezővásárhelyen is elmondta, örülne, ha a magyar politikai életben több olyan formáció lenne, amely hitelesen tudja képviselni a keresztény egyház által vallott "józan és ésszerű értékeket". Tény azonban, hogy jelenleg csak egy ilyen párt van - tette hozzá.

Az igazi baloldali értékek, mint a szolidaritás, a szociális gondoskodás, a társadalmi igazságosság keresztény értékek is - jelentette ki a püspök -, hozzátéve, ahogy a liberális értékek, mint a szabadság, a tolerancia és az emberi méltóság is fontosak a keresztény egyháznak.

Nyakó István hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta, véleménye szerint vannak baloldali hívek is, akik hisznek Jézus Krisztusban, de nem hisznek Orbán Viktorban (a Fidesz elnökében). Úgy fogalmazott: senki ne merje politikai hátsó szándékkal lelki zsarolásnak kitenni azokat a baloldali szavazókat, akik nem a Fideszre szavaznak! A szóvivő szerint ez elfogadhatatlan a mai magyar demokráciában.

Arra a kérdésre, hogy miért ne politizálhatnának a papok, Nyakó István azt válaszolta: támogatják, hogy minden magyar felekezet, egyház hozzászóljon a közügyekhez, azt azonban visszautasítják, ha e szervezetek képviselői egyfajta kiközösítéssel sújtják azokat, akik az MSZP tagjaként hitet tesznek a baloldali értékek mellett.

Amikor azt mondja egy püspök, hogy csak és kizárólag a Fidesz az, amelynek értékei közel állnak az egyház tanításaihoz, az MSZP pedig ettől távol áll, akkor igenis politizál - tette hozzá a szocialista párt szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását