2024. május 6. - Ivett, Frida

Obama 95 ezer munkahelyet teremtene havonta?

Az Egyesült Államokban 2010-ben havonta 95 ezer munkahelyet lehet teremteni, miközben a hitelpiaci helyzet feszített marad - olvasható a washingtoni Fehér Ház csütörtökön közzétett gazdasági jelentésében.
2010. február 11. csütörtök 19:10 - HírExtra
Az elnök mellett működő gazdasági tanácsadói testület adatai szerint a Barack Obama által tavaly elfogadott 787 milliárd dolláros gazdaságösztönző csomag eddig 2 millió állást teremtett vagy mentett meg. Egy évvel ezelőtt, amikor Obama átvette a kormányrudat, még minden hónapban 700 ezerrel csökkent a munkahelyek száma.

A 462 oldalas jelentés "pozitívnak" ítéli az Obama-kormány első évi gazdasági teljesítményét. A gazdasági tanácsadók kifejezték azon véleményüket: a szavazók valószínűleg Obamát fogják felelőssé tenni a gazdaság gyengeségéért, holott a felelősök valójában a korábbi adminisztrációban és a Wall Street bankárai között keresendők.

Christina Romer, a fehér házi gazdasági tanácsadók vezetője kiemelte: óriási gondok tornyosultak az utóbbi évben a gazdaságban. A pénzügyi krízis és a szörnyű recesszió után olyan hosszú távú problémákat kell kezelni, mint a középosztály stagnáló bevételei, az egekbe szökő egészségügyi kiadások, az oktatásba, az innovációba és a tiszta energiaágazatba történő befektetések.

Az ellenzéki republikánusok rögtön bírálták a jelentést, mondván, hogy az nem egyéb, mint a kormányzást színlelő propaganda anyag.

Független elemzők rámutattak: a munkanélküliség aránya havi 95 ezres állásteremtéssel sem fog idén sokkal 10 százalék alá esni, és 2015-ben is 6 százalék körüli lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását