2024. május 2. - Zsigmond

MDF: értékelni kell a pedagógusok munkáját

Az MDF a közoktatás színvonalának emeléséhez feltétlenül szükségesnek tartja a pedagógusok munkájának értékelését - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs, az MDF szóvivője csütörtökön az MTI-vel.
2010. február 11. csütörtök 18:04 - HírExtra
Az MDF-es politikus közleményében Hoffmann Rózsa egy korábbi kijelentésére reagált, miszerint a pedagógusok munkáját szakembereknek kívülről, objektíven ellenőrizni kell, amihez az is hozzátartozik, hogy attól a pedagógustól, aki nem képes fejlődni, aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válnia.

Kerék-Bárczy Szabolcs úgy fogalmazott: az MDF választási programjában szerepel, hogy a közoktatás színvonalának emeléséhez üdvös és feltétlenül szükséges a pedagógusok munkájának értékelése, az oktatási intézmények kimeneteli teljesítményének mérése, a tanárképzés színvonalának emelése és a tanár szakos hallgatók számának jelentős csökkentése.

Véleménye szerint a Fidesz továbbra is csak sejtetni engedi kormányzati terveinek egy-egy részletét, így nem lehet tudni, valójában milyen cél szolgálatába állítanák a minőségellenőrzést.

Tatai-Tóth András, az MSZP-frakció oktatási munkacsoportja vezetője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján játszották le egy vidéki választási fórumon készült hangfelvételt, amelyen Hoffmann Rózsa, a KDNP oktatáspolitikusa arról beszélt: a pedagógusok "munkáját szakemberek kívülről, objektívan ellenőrzik. Segítő, fejlesztő szándékkal, de ebben az is benne van, hogy az a pedagógus, aki nem képes fejlődni, aki nem képes a munkáját magas színvonalon végezni, attól a szakmának meg kell válnia".

A Kereszténydemokrata Néppárt szóvivője szerint a párt oktatáspolitikai elképzeléseit ismertette Hoffmann Rózsa, amikor a pedagógusok munkájával kapcsolatban egy külső, objektív szakmai ellenőrzési-értékelési rendszer kiépítéséről beszélt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását