2024. május 2. - Zsigmond

A bőség kosarából majd mindenki egyaránt vehet?

Mesterházy Attila szerint a sikeres válságkezelés miatt a következő évek költségvetésében keletkező kétezer milliárd forint adhat lehetőséget arra, hogy a világgazdasági válság vesztesei visszakapjanak valamit abból, amiről le kellett mondaniuk a krízis miatt.
2010. február 4. csütörtök 20:56 - HírExtra
Az MSZP miniszterelnök-jelöltje, frakcióvezető a Heves megyei Lőrinciben csütörtökön azt mondta: ennek lehetőségét alapozták meg az elmúlt 10 hónapban a kormány stabilizációs intézkedései.

Mesterházy Attila a lakossági fórumon jelezte ugyanakkor, arra törekszik, hogy kialakuljon, egy nemzeti minimum, pártok közötti egyetértés olyan kérdésekben, mint a munkahelyteremtés, a szegénység elleni küzdelem, a kis- és középvállalkozások segítése, vagy a nyugdíjasok helyzetének javítása.

A politikus elmondta: a mostani éppen azért lesz nehéz választás az MSZP számára, mert sok olyan intézkedést kellett meghoznia, ami áldozatvállalásra késztette az embereket.

Mesterházy Attila szerint 10 hónappal ezelőtt dönthettek volna új választások mellett, ám a válságkezelést választották, mert egy kampány időveszteséget jelentetett volna az országnak és még nehezebb helyzet alakult volna ki.

Közlése szerint, az elemzők igazolták az elmúlt időszak eredményeit és ma már példaként állítják Magyarországot más államok elé. Mindennek nyomán 2011 és 2014 között kétezer milliárd forintos többlet képződhet a magyar költségvetésben. Ez adhat lehetőséget 2011 után arra, hogy visszakapjanak elveszített lehetőségeikből az emberek - szögezte le.

Ugyanakkor a válság akkor fog véget érni, ha növekszik a foglalkoztatás - tette hozzá.
Arról is szólt, hogy ebben a helyzetben nem lehet elengedni 7 százalékra a költségvetési hiányt, tartani kell a 3,8 százalékot, ellenkező esetben ugyanis hiába kértek áldozatvállalást az emberektől.

Kérdésre válaszolva arról is szólt: meg sem fordult a fejében, hogy nem lesz nyílt vita a miniszterelnök-jelöltek között. Ugyanis elképzelhetetlen, hogy a jelöltek csak saját táboruk előtt fejtsék ki véleményüket - hangsúlyozta az MSZP kormányfőjelöltje.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását