2024. május 8. - Mihály

Hunvald szerint gyenge lábakon áll az ügyészség

Sokaknak rosszabb egy Hunvald György szabadon úgy, hogy meg tudja cáfolni az ellene felhozott dolgokat, mintha előzetes letartóztatásban van - vélekedett a Népszavának adott interjújában a csaknem egy éve előzetes letartóztatásban lévő erzsébetvárosi polgármester, aki emiatt arra számít, hogy hosszabb időt kell még a rácsok mögött töltenie.
2010. február 1. hétfő 08:25 - HírExtra
A napilap hétfői számában megjelent interjú szerint Hunvald György kijelentette: az eljárás mostani szakaszában nincs lehetősége az ártatlanságát bizonyító dokumentumok bemutatására, pedig gyenge lábakon áll az ügyészség gyanúja.

Úgy vélte, az önkormányzati épületek értékesítésekor a kerület kárt nem szenvedett, a bérlakások kiutalásánál pedig nem mérlegelheti, ki milyen kapcsolatban áll a képviselő-testület tagjaival. Nem örül neki, hogy a Fidesz plakátján elrettentő példaként bilincsben ábrázolják. Ezért se hiszi, hogy - még ha ártatlansága kiderül is majd - lenne számára visszaút a politikába, így inkább az üzleti szférába térne vissza.

Felhívta a figyelmet arra, hogy az ügyészség koronatanúja egy olyan ember, akinek szerződései voltak az önkormányzattal. "Ezek olyan épületekről szóltak, amelyekben bérlők laktak. Az önkormányzat számára az ő megfelelő elhelyezésük volt az első, amellett, hogy a kerületnek lehetőleg ne kerüljön pénzébe a költöztetés.

Megmagyaráztuk a bérlőinknek, hogy nem eladjuk az ingatlant a fejük fölül, hanem egy olyan partnert keresünk, aki kifizeti helyettünk a révészt, aki az önkormányzat helyett pénzt ad nekik, hogy lakást vegyenek.

Kiköltözhetnek a rossz állapotú, udvari vécés, egy-másfél szobás kis lakásokból" - mondta.

"A koronatanú az az ember, akinek a szerződéseit 2008 januárjában felmondtuk, és aki emiatt megfenyegette a képviselő-testületet avval, hogy mindenkit börtönbe juttat. Az illető jelentős érdeksérelmet szenvedett el avval, hogy elveszített három Király utcai épületet mint lehetőséget. De azért vesztette el, mert a minden hasonló esetben a kiürítésre előírt két-három év, sőt az újabb fél év türelmi idő elteltével sem tett eleget a lakók elhelyezésére vállalt kötelezettségének. Valószínűleg nem voltak olyan befektetői, amilyenekről feltehetően az ügyészségen beszélt." - mondta Hunvald György a Népszavának.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását