2024. április 23. - Béla

Az MSZP szerint a Fidesz ésaz SZDSZ nem akar tenni az egészségügyért

A Fidesz és az SZDSZ frappáns javaslata az, hogy ne tegyünk semmit a fővárosi egészségügy jövőjéért, amivel az elmúlt három évben foglalkoztunk - jelentette ki Horváth Csaba (MSZP) volt főpolgármester-helyettes a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésének szünetében.
2010. január 28. csütörtök 18:20 - HírExtra
A szocialista frakció tagja arra reagált, hogy a közgyűlés megszavazta azt a fideszes előterjesztést, amely felfüggesztette a Fővárosi Egészségközpont Zrt. működését.

Pesti Imre (Fidesz) előterjesztése szerint egy revizori vizsgálatnak kell megállapítania, a Fővárosi Egészségközpont Zrt. működése jogszabályoknak megfelelő-e, a vizsgálat befejezéséig pedig felfüggeszti a központ működését, zárolja 434 millió forintos alaptőkéjét, és a Budapest Egészségügyi Modell megvalósítására elkülönített 588 millió forintot visszavezeti a költségvetésbe. A javaslat elutasítása mellett érvelt a vitában az SZDSZ egészségpolitikusa, Szolnoki Andrea is.

Horváth Csaba szerint a fővárosi egészségügyi modell "nagyjából a debreceni egészségügyi modellt valósítaná meg", ami az igénybevevők számára jobb minőségű szolgáltatást, nagyobb komfortot jelentene.

Könnyű azt mondani, hogy ne foglalkozzunk a jövővel, ne tegyünk a szolgáltatás javítása érdekében, és költsük el ezt a pénzt a fontos műszerbeszerzésre. De ez tipikusan az a helyzet, amikor a szántó-vető eldöntheti, hogy kenyeret süt-e a vetőmagból, vagy elveti, hogy később még több kenyeret süthessen - jelentette ki.

Mint mondta, a közgyűlésben történtek azt bizonyítják, hogy három év lappangó kampánya után a Fidesz "éles kampányüzemmódba váltott". Semmilyen, a budapestiek érdekeit szolgáló kérdést nem támogat a Fidesz és az SZDSZ, vagyis - a szocialistákkal szemben - nem a budapestiek érdekeit tartják szem előtt, hanem "saját kicsinyes politikai érdekeiket".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását