2024. május 14. - Bonifác

Görögország felgyorsítja a költségvetési kiigazítást

Napokon belül bevezeti az athéni kormány a súlyos költségvetési, adósság- és bizalmi válság miatt elkerülhetetlenné vált megszorító program legfontosabb elemeit - jelentette be a görög miniszterelnök a kabinet hajnalban véget ért rendkívüli ülése után.
2010. február 1. hétfő 15:02 - HírExtra
Jeórjiosz Papandreu hangsúlyozta: nem enged az elhatározott programból, annak felpuhításáról vagy késedelmes bevezetéséről szó sem lehet. Az euróövezeti tagország szocialista vezetésű kormánya az Európai Bizottság aggodalmait igyekszik eloszlatni a kiigazítás felgyorsításával. A brüsszeli testület attól tart, hogy a görög válság veszélybe sodorhatja az eurót.

Elemzők szerint az athéni vezetés egyebek mellett különadót vethet ki a vállalkozásokra, a nyugdíjkorhatárt pedig 65-ről 67 évre emelheti. A görög sajtó szerint az állami nyugdíjpénztárt (IKA) januárban 178 millió euróval kellett megtámogatni, hogy folyósítani tudja a nyugdíjakat.

Az intézkedések célja az, hogy a bruttó hazai termék (GDP) arányában számolva 10 százalék fölé szökött államháztartási hiány 2012-re az euróövezeti tagoktól megkövetelt, GDP-arányosan 3 százalék alatti szintre csökkenjen.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását