2024. május 9. - Gergely

Előadás-jubileumok a Madáchban

Magyarországi színpadokon nem mindennapi jubileumokat ünnepel a következő hetekben a budapesti Madách Színház: a Macskák 1300. előadásához érkezik vasárnap, majd februárban Az Operaház fantomja és a Páratlan páros szerepel a teátrum műsorán a 600., illetve a 850. alkalommal.
2010. január 30. szombat 07:02 - HírExtra
Mint a színház igazgatója, a Macskákat rendezőként jegyző Szirtes Tamás az MTI-nek felidézte, Andrew Lloyd Webber musicaljét közvetlenül a londoni ősbemutató után, 1983. március 25-én láthatta először a budapesti közönség. A hazai premier óta eltelt huszonhét évben az előadást több mint 1,5 millió néző tekintette meg, ezzel a produkció minden magyar színházi rekordot megdöntött.

A Macskákban összesen mintegy 200 művész szerepelt a bemutató óta, Póka Éva például csaknem három évtizede alakítja Cassandrát. A vasárnapi jubileumi előadásban a legelső szereposztástól kezdve számos egykori közreműködő is fellép, ismét macskajelmezt ölt a tervek szerint például Haumann Péter, Bencze Ilona, Kovács Kriszta és Szakály György is - árulta el Szirtes Tamás.

Andrew Lloyd Webber másik nagy sikerű zenés darabja, Az Operaház fantomja szabad felhasználási engedélyét csupán hosszú várakozás után tudta megszerezni a Madách Színház, a csak 2003 júliusában megtartott bemutató ellenére azonban a budapesti teátrum produkciója 2010. február 7-én már a 600. előadáshoz ér.

Mint Szirtes Tamás elmondta, a jubileumi este különlegessége lesz, hogy három-három Fantom, Christine és Raoul lép színre, a hármas szereposztás tagjai ugyanis stafétaszerűen váltják egymást a különleges alkalom tiszteletére.

Ray Cooney vígjátékát, a Páratlan párost február 12-én a 850. alkalommal adja elő Cseke Péter, Tóth Enikő, Lőte Attila és Szerednyey Béla. A Pethes György által rendezett komédia a 2009/2010-es évadban a Thália Színházban vendégeskedik, így az ünnepi előadásnak is a Nagymező utcai teátrum ad otthont.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását