2024. május 14. - Bonifác

Görögország nem kér támogatást

Görögország nem kért senkitől, így az Európai Unió országaitól sem pénzügyi támogatást. A gondjait maga oldja meg - jelentette ki a görög pénzügyminiszter pénteken.
2010. január 29. péntek 13:56 - HírExtra
Jeórjiosz Papakonsztantinu a davosi Világgazdasági Fórumon hangsúlyozta, Görögország nem kért és nem is vár senkitől támogatást, és azt sem, hogy megmentésére tervet dolgozzon ki. Görögország a napokban először azt cáfolta, hogy 25 milliárd euró értékben Kínának történő államkötvény eladással bízta volna meg a Goldman Sachsot. Később felröppent a hír, hogy Németország és Franciaország tervez pénzügyi támogatást nyújtani Görögországnak, amit cáfolt a két hírbe hozott ország.

Pénteken ugyanakkor a Financial Times magas rangú EU-forrásokat idézve arról számolt be, hogy utolsó mentsvárként az Európai Bizottságtól és az eurózóna kormányaitól kaphat segítséget Görögország.

Görögországban tavaly elszabadult az államháztartási hiány, ami a bruttó hazai termék (GDP) 12,7 százaléka volt. Az EU-hoz eljutatott görög tervek szerint az államháztartási hiányt idén 8,7 százalékra, 2011-ben 5,6 százalékra, 2012-ben 2,8 százalékra, 2013-ben 2 százalékra szorítják le. Ennek érdekében a kormány egyebek között visszafogja az állami szektornak nyújtandó támogatásokat, csökkenti az állami alkalmazottak bérét és lépéseket tesz az adók hatékonyabb behajtására.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását