2024. május 4. - Mónika, Flórián

Mesterházy szerint 2050-ig működtethető ez a nyugdíjrendszer

2050-ig fenntartható a mostani nyugdíjmodell - mondta az MSZP miniszterelnök-jelöltje újságíróknak Budapesten, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ) Nyugdíjas Szövetség választmányának csütörtöki ülése után.
2010. január 28. csütörtök 19:00 - HírExtra
A következő 10-15 évben gondolkodni kell azon, hogy miként lehet a mostani nyugdíjrendszert fenntarthatóvá tenni, de a kormány eddigi intézkedései biztosítják a stabilitást - jelentette ki Mesterházy Attila.

Hozzátette: március körül dönthet a kormány a méltányossági nyugdíjkassza növeléséről.
A szocialista frakcióvezető hangsúlyozta: a választmányi ülésen a nyugdíjasok kiszámíthatóságot, biztonságot és nyugalmat kértek a politikusoktól.

Újból elmondta: "a Fidesz által favorizált" svéd nyugdíjmodell egészen biztosan csak rosszat jelent a nyugdíjasoknak, hiszen megszűnne a rokkantsági nyugdíj, az árvaellátás, vagy éppen az özvegyi nyugdíj.

Hozzátette: az MSZP semmilyen formában sem támogatja a svéd modell bevezetését, a mostani nyugdíjmodell 2050-ig fenntartható.

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje közölte: ígéretet tett a nyugdíjasoknak, hogy az idősügyi stratégiához társítanak egy hároméves cselekvési programot is.

Újságírói kérdésre válaszolva az ingatlanadó eltörlésével kapcsolatban megismételte: az 50 milliárd forintos bevételkiesést a kormány költségvetési tartalékból kívánja fedezni.
Semmilyen olyan megszorítást nem támogat a kormány, ami az emberek mindennapi életét érintené - tette hozzá.

Czerván Mártonné, az MSZOSZ Nyugdíjas Szövetség választmányának elnöke újságíróknak azt mondta: az ülésen résztvevő nyugdíjasok egyetértettek a szocialista párt nyugdíjprogramjával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását