2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Határozatlan időre felfüggesztették a Margit híd felújítását

Határozatlan időre felfüggesztették a Margit híd felújítását csütörtök délelőtt - közölte Gonda Ildikó, a felújítást végző Mh 2009 konzorcium projektvezetője az MTI-vel.
2010. január 28. csütörtök 12:33 - HírExtra
Az intézkedést a rendkívül hideg időjárással indokolta a társaság. A projektvezető tájékoztatása szerint a hideg miatt sem a hegesztési, sem a lángvágási munkákat nem lehet szakszerűen elvégezni, a rögzítő csavarok fúrásához, illetve a régi pályaelemek feldarabolásához használt víz pedig megfagy, ami balesetveszélyes is.

A Dunán erős a jégzajlás, emiatt a mentőcsónak sem tartózkodhat a Dunán, pedig annak jelenléte kötelező - hangsúlyozta Gonda Ildikó.

A projektvezető szerint az elkövetkezendő egy hétben hasonló időjárásra lehet számítani. Amíg nem emelkedik tartósan mínusz öt fok fölé a hőmérséklet, a munkálatokat nem tudják megkezdeni - tette hozzá.

Gonda Ildikó közölte azt is: a parti műtárgyak felújítását az időjárás nem befolyásolja.
A Margit hídon a múlt héten kezdték meg az új acél pályalemezek beemelését, amellyel előreláthatólag májusban végeznek. A felújítás határidejéről azonban továbbra is vita van a kivitelező és a megrendelő Fővárosi Önkormányzat között. A konzorcium ugyanis az eredeti, 2010. augusztus 21-i határidőt 72 nappal, decemberre tolná ki, akkortól lehetne a hídon közlekedni, míg a teljes felújítás 2011. márciusa helyett 2011. nyarán fejeződne be.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását