2024. május 3. - Tímea, Irma

Fidesz: az MSZP még gyúr az ingatlanadóra?

A Fidesz szerint az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről.
2010. január 28. csütörtök 17:10 - HírExtra
Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy az Alkotmánybíróság (Ab) ingatlanadót eltörlő döntésével a józan ész aratott győzelmet.

Az Ab döntése óta megjelent kormányzati nyilatkozatok azonban egyértelművé teszik, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről, és ha a Gyurcsány-korszak folytatódni fog, akkor a szocialista párt újra be fogja vezetni az ingatlanadót vagy ezen, vagy egy egészen más néven - mondta a politikus.

"Az MSZP közel sem nyugodott bele, közel sem fogadta el azt, hogy elbukott az ingatlanadó bevezetésére vonatkozó kormányzati elképzelés" - vélekedett Szijjártó Péter.
A fideszes képviselő úgy látja, az MSZP újra trükközni akar, és ugyanúgy, mint a szociális népszavazás után, a kieső bevételek pótlásának nehézségére hívja fel a figyelmet. A kormány által várt bevétel kiesése a költségvetésből kizárólag a kabinet felelőssége, nem pedig az embereké, hiszen a kormány hónapok óta tisztában van azzal, hogy ez a bevétel soha nem lesz valós költségvetési forrás, a Fidesz ugyanis kormányra kerülése esetén azonnal eltörölte volna az ingatlanadót - mondta.

Szijjártó Péter közölte: aki az MSZP-re szavaz, az ingatlanadóra szavaz.
Véleménye szerint az ingatlanadó bevezetésének veszélyét úgy lehet megszüntetni, ha az emberek leváltják az MSZP-kormányt.

Ha a Gyurcsány-korszak nem folytatódik, nem lesz ingatlanadó, ha viszont folytatódik, akkor lesz - összegezte Szijjártó Péter.

Az Alkotmánybíróság kedden meghozott egyhangú határozatával alkotmányellenessé nyilvánította, és visszamenőleges hatállyal megsemmisítette az ingatlanadót.

Az MTI azon információjára, miszerint a szocialisták formálódó választási ígéretei között szerepel egy ötvenszázalékos szja-kulcs bevezetése a havi másfél millió forint feletti jövedelemmel rendelkezők esetében, Szijjártó Péter tájékoztatóján úgy reagált: ha a Fidesz kormányra kerül, akkor az egész adórendszert át fogja vizsgálni és át fogja alakítani.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását