2024. május 4. - Mónika, Flórián

Fidesz: Horváth Csaba ne zsarolja a közgyűlést

Wintermantel Zsolt, a főváros fideszes képviselője arra szólította fel képviselőtársát, a szocialista Horváth Csabát: kormánybiztosi minőségében ne zsarolja a Fővárosi Közgyűlést azzal, hogy a kormány elvonja a BKV-nak szánt támogatást, ha a testület nem szavazza meg a tarifaemelést és járatcsökkentést is rögzítő szerződéstervezetet.
2010. január 28. csütörtök 17:04 - HírExtra
Wintermantel Zsolt azt követően beszélt erről csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján, hogy javaslatára a közgyűlés - szűk többséggel - úgy döntött, a főváros a kormánnyal kötendő finanszírozási megállapodásban nem kíván elköteleződni sem viteldíj-emelésre, sem pedig járatritkításra.

Ez azt jelenti, hogy újra kell tárgyalni a főváros és a kormány közötti szerződéstervezetet, ami 23 milliárd forintos támogatást biztosított volna a BKV működtetéséhez.

A fideszes képviselő elmondta, Horváth Csaba a döntés miatt gyakorlatilag a kormánytámogatás megvonását helyezte kilátásba. Wintermantel Zsolt szerint ezzel Horváth Csaba ismét cserbenhagyta a budapestieket. Szerinte a szocialisták "lebuktak", mert a főváros városüzemeltetési bizottságának előző napi ülésén Tislér László, a BKV egyik vezetője azt mondta, a megállapodás és az arra épülő program úgy készült, hogy az 2011-től 5-6 százalékos teljesítménycsökkentéssel számol.

A közgyűlés a határozatban arra kérte a főpolgármestert, hogy a kormánnyal megkötendő szerződést csak akkor terjessze a közgyűlés elé, ha abban nem szerepel tarifaemelés és járatcsökkentés.

A sajtótájékoztató után Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője újságíróknak azt mondta: üdvözlik a fővárosi döntést. Közölte, arra kérte a képviselőket, ne engedjenek Horváth Csaba "zsarolásának", és ne változtassák meg a szűk többséggel meghozott döntést.

Mint fogalmazott, "valóban ég az erdő a BKV körül, és az állam valóban adott egy vödör vizet a fővárosnak", ám, ha ezzel csak akkor lehet oltani, ha egy vödör benzint is a lángok közé kell önteni, akkor inkább nem kell a víz sem.

Azon az áron, hogy a közösségi közlekedést leépítsék, nem kell kormányzati segítség - hangoztatta a VEKE szóvivője.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását