2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP nem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését

Az MSZP szóvivője szerint pártja a következő parlamenti ciklusban sem támogatja a központi ingatlanadó bevezetését.
2010. január 28. csütörtök 17:23 - HírExtra
Nyakó István csütörtökön az MTI-vel közleményben közölte: ingatlanadó nincs és nem is lesz, az MSZP akaratából biztosan nem.

Emlékeztetett arra, hogy a vagyonadó ingatlanadóra vonatkozó rendelkezéseit alkotmányellenesnek találta az Alkotmánybíróság (Ab).

Bajnai Gordon miniszterelnök pedig bejelentette, már a ciklusból hátralévő idő is kevés ahhoz, hogy az alkotmányossági hibák kijavítása után újra meg lehetne próbálkozni az ingatlanadó magyarországi bevezetésével - fűzte hozzá a szocialista politikus.

Nyakó István kijelentette: "az MSZP ezeket a döntéseket nemcsak tudomásul vette, de egy a jövőre vonatkozó kijelentéssel is megtoldja: a szocialista párt a következő parlamenti ciklusban sem támogatja központi ingatlanadó bevezetését".

"Ennél egyszerűbben ezt nem lehet mondani, reméljük, Szijjártó Péter is megérti" - írta közleményében a szóvivő.

Szijjártó Péter, a Fidesz elnöki stábjának vezetője kedden közölte: pártja szerint az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről. Az Ab döntése óta megjelent kormányzati nyilatkozatok azonban egyértelművé teszik, hogy az MSZP nem tett le az ingatlanadó bevezetéséről, és ha a Gyurcsány-korszak folytatódni fog, akkor a szocialista párt újra be fogja vezetni az ingatlanadót vagy ezen, vagy egy egészen más néven - mondta a politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását