2024. május 7. - Gizella

Magyar művészek a Hanoi Operaházban

Magyar művészek részvételével rendeznek komolyzenei koncertet a Hanoi Operaházban pénteken és szombaton a magyar-vietnami diplomáciai kapcsolatok felvételének 60. évfordulója alkalmából.
2010. január 27. szerda 18:57 - HírExtra
Magyarország és Vietnam 1950. február 3-án vette föl a hivatalos kapcsolatokat egymással. Mint azt Vizi László vietnami magyar nagykövet az MTI-nek elmondta, a hétvégi hangversenyek jelentik az évfordulós rendezvények csúcspontját.

A koncerteken, melyek műsora azonos, a Vietnami Nemzeti Szimfonikus Zenekar - amelyet Honna Tecudzsi (Tetsuji Honna) japán karmester vezényel - Liszt Ferenc, Weiner Leó, Hubay Jenő és Hoang Duong vietnami szerző műveit játssza magyar művészek és egy Magyarországon tanult vietnami zenész közreműködésével.
Farkas Gábor zongoraművész Liszt Magyar fantáziáját adja elő, Banda Ádám hegedűművész pedig két Hubay-darabot mutat be. Trinh Hoang Hai klarinétművész - aki zenei tanulmányait
Budapesten folytatta, és jelenleg is a magyar fővárosban él - Weiner Leó Peregi verbunkosát adja elő. Fölhangzik még Hoang Duong Az illatos folyó éneke című zenekari műve, cselló szólót játszik Ngo Hoang Quan.

A Hanoi Operaházban a pénteki koncert előtt a magyar nagykövetség fogadást ad az évforduló tiszteletére a vietnami politikai, gazdasági és kulturális élet vezető személyiségeinek - tette hozzá a nagykövet.

Vizi László megjegyezte, hogy ez az év végig az ünneplés jegyében zajlik majd. Az évfordulós események bevezető rendezvénye volt január elején a Hanoi Magyar Könyvhét, amelyen mintegy 40, vietnami nyelven megjelent magyar szakkönyvet és szépirodalmi alkotást mutattak be. De rendeznek képzőművészeti kiállítást, fotótárlatot és további zenei eseményeket is, valamint könyvet jelentetnek meg a magyar-vietnami gazdasági kapcsolatokról, Anonymus-szobrot avatnak, és rendbe hozzák Kőrösi Csoma Sándor sztúpáját.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását