2024. május 9. - Gergely

Vedd magad komolyan!

A mai napon hozta nyilvánosságra első közös állásfoglalását a VEDD MAGAD KOMOLYAN Szakértői Kör, amely a Magyar Sörgyártók Szövetségének kezdeményezésére alakult meg.
2010. január 21. csütörtök 16:28 - HírExtra
A Kört alkotó neves, sikeres szakértők a magyar társadalmat és gazdaságot érintő témakörökben publikálnak állásfoglalásokat, amelyekhez magánszemélyek és vállalatok is csatlakozhatnak, ha egyetértenek az állásfoglalás tartalmával. Az első közös állásfoglalás az önszabályozás témakörét járja körül, melyhez vállalatok, médiumok és társadalmi szervezetek csatlakozását egyaránt várják a Szakértői Kör tagjai.

A VEDD MAGAD KOMOLYAN Szakértői Kört a Magyar Sörgyártók Szövetsége hívta életre. A Szakértői Kör tagjaiként olyan független, a szakmájukban elismert és sikeres szakértőket kértek fel, akik már bizonyították elkötelezettségüket saját szakmájuk és a társadalom iránt.
A VEDD MAGAD KOMOLYAN Szakértői Kör tagjai:
1. Sivó Imre, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke
2. Michiel Egeler, a Heineken Hungária Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója
3. Mario Medeiros Netto, a Borsodi Sörgyár Rt. vezérigazgatója
4. Gary Whitlie, a Dreher Sörgyárak Zrt. vezérigazgatója
5. Dr. Falus Ferenc, Országos Tisztifőorvos
6. Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklámtestület főtitkára
7. Dr. Hoschke Ágoston, a Corvinus Egyetem, Sör- és Szeszipari Tanszék tanszékvezetője
8. Kozák Ákos, a Magyar Marketing Szövetség elnöke, a GfK Hungária Piackutató ügyvezető igazgatója
9. Pócsik Ilona, a Reklám Világszövetség magyar tagozatának elnöke
10. Pusztay András, Médiaunió elnök, a Magyar Televízió műsorigazgatója
11. Szilágyi László, a HUMUSZ – Hulladék Munkaszövetség Elnöke
12. Viszkei György, az ÖKO-Pannon Kht. ügyvezető igazgatója

„Szövetségünk a magyar söripart képviseli, amely a második legnagyobb élelmiszeripari ágazat hazánkban, és mint ilyen, jelentős hatást gyakorol a magyar gazdaságra. Ahogyan a Szakértői Kör nevében is kifejezzük, arra kívánjuk ösztönözni mind a tagvállalatainkat, mind pedig a magyar gazdaság szereplőit, hogy vegyék magukat komolyan és hangsúlyozottan vállalják a felelősséget a környezetért és a társadalomért egyaránt.” – mondta Sivó Imre, a Magyar Sörgyártók Szövetsége elnöke.

Az elnök kitért arra is, hogy a VEDD MAGAD KOMOLYAN üzenet egyben felhívás is a gazdaság szereplői számára: emeljék üzletviteli gyakorlatukat olyan magas szintre, hogy az példaként szolgáljon mások számára. „Remek példa erre az önszabályozás témaköre. A magyar söripar ezen a területen nagyon szigorú elveket vall és több éves gyakorlattal rendelkezik, amelyet szívesen osztunk meg a magyar gazdaság szereplőivel is.” – tette hozzá Sivó.

Dr. Fazekas Ildikó, az Önszabályozó Reklám Testület elnöke, a Szakértői Kör tagja elmondta, hogy fontos egy nyitott párbeszédet kezdeményezni arról, hogy az önszabályozás, mint iparági szabályozás gyakorlata milyen pozitív hatással lehet az egyes gazdasági szektorokra. „Három fontos feltételnek azonban mindig teljesülnie kell ahhoz, hogy az önszabályozás eszközei – az etikai és reklámetikai kódexek – hatékonyan működjenek: a kódexeket az adott társadalmi környezethez, a helyi viszonyokhoz kell igazítanunk; a kódexeknek kötelező érvényűnek kell lenniük, és a kódexek betartását egy harmadik, független szervezetnek is ellenőriznie kell.”

A Szakértői Kör a magyar társadalom és gazdaság számára úgy kíván példát mutatni, hogy a gazdaságot és a társadalmat is érintő témakörökben közös állásfoglalásokat publikál. Jelen állásfoglalás ugyanakkor nem csak a szakértők és a tagvállalatok véleményét összegzi, hanem egyfajta nyitott chartaként funkcionál, amelyhez magánszemélyek és más vállalatok egyaránt csatlakozhatnak, ha egyetértenek az abban foglaltakkal. Sivó Imre elnök ugyanakkor bízik abban, hogy az állásfoglalások termékeny talajra találnak és a publikálást követően egyre többen csatlakoznak az ott elhangzottakhoz.

A VEDD MAGAD KOMOLYAN Szakértői Kört a Magyar Sörgyártók Szövetsége, a három legnagyobb magyarországi sörgyárat tömörítő szervezet hívta életre, alakuló ülésére 2009. március 20-án került sor. A Szakértői Kör munkájáról, tagjairól, valamint a közös állásfoglalásról további információk a www.veddmagadkomolyan.hu oldalon olvashatóak.
Forrás: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását