2024. május 11. - Ferenc

Tetőzés előtt a Tisza

Tetőzés közeli állapotban van Szegednél a Tisza, a víz magassága meghaladja a 650 centimétert, az elsőfokú készültség szintjét - tájékoztatta az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság ügyeletvezetője hétfőn az MTI-t.
2010. január 18. hétfő 11:37 - HírExtra
Priváczkyné Hajdu Zsuzsa elmondta, a folyó tetőzését hétfő estére, kedd reggelre várják, s ezt követően is csak lassú apadásra számítanak.

A tetőzést követően várhatóan hét-kilenc nap alatt vonul le a folyó a szegedi rakpartról, a január 3-án lezárt utat azonban csak a takarítást és az út teherhordó rétegének száradása után nyithatják meg - közölte a szakember.

A Hármas-Körösön is lassú az apadás, a víz szintje még lehet, hogy szerdán is meghaladja a másodfokú készültség szintjét és várhatóan csak a jövő hét végén csökken az első fok alá - tudatta az ügyeletvezető.

A hideg időjárás némileg javított a belvízhelyzeten, az igazgatóság területén csökkent a 21 szivattyútelepen a főgyűjtőkbe átemelt víz mennyisége - mondta Priváczkyné Hajdu Zsuzsa.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását