2024. április 29. - Péter

Roma közmunkások foglalkoztatása

Csaknem négyszáz roma közmunkást foglalkoztat majd az első félévben a Gyula és Környéke Többcélú Kistérségi Társulás az önkormányzatok segítségével - közölte a társulás munkaszervezetének vezetője pénteken Gyulán.
2010. január 15. péntek 17:40 - HírExtra
A társulás, meghívásos pályázaton, 226 millió forint támogatást nyert el a Szociális és Munkaügyi Minisztériumtól. A forrásból összesen 390 roma találhat magának elfoglaltságot és jövedelemszerzési lehetőséget június 15-ig a megye húsz településén - mondta Lebenszky Attila a sajtótájékoztatón.

Hetvenen az országos nyugdíjfolyósító intézet számára végeznek számítógépes adatrögzítést, a többiek szűkebb lakókörnyezetükben fognak közmunkát végezni.
Dógi János, a Békés Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke hozzátette: a foglalkoztatásra jogosultakat a munkaügyi központ és az önkormányzatok segítsége alapján választották ki.

A többségükben regisztrált munkanélkülieknek számító közmunkások havonta 76 ezertől 90 ezer forintig terjedő jövedelemre számíthatnak a következő hat hónapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását