2024. május 2. - Zsigmond

Bírósághoz fordul az MDF

Az MDF feloszlatott gödöllői szervezetének tagjai bírósághoz fordulnak az MDF országos választmányi elnökségének szervezetüket feloszlató határozata ellen - közölte Fábián Zsolt, a feloszlatott szervezet elnöke szerdán az MTI-vel.
2010. január 13. szerda 21:22 - HírExtra
A feloszlatott szervezet tagjainak álláspontja szerint a határozat alapszabály-ellenes, így nem jogszerű, s ezért kérik a feloszlató határozat megsemmisítését - olvasható.

Fábián Zsolt hozzáteszi: nehezményezik azt is, hogy a feloszlatást nem előzte meg semmilyen vizsgálat, egyeztetés, a feloszlatást egy, az alapszabályban nem létező szerv hozta meg, de az alapszervezetet hivatalosan nem értesítette, valamint a határozat nem tartalmaz indoklást, sem jogorvoslati lehetőséget.

Az MTI még december nyolcadikán írt arról, hogy az MDF országos választmányának elnöksége a párt gödöllői szervezetének feloszlatásáról hozott határozatot.

Két nappal később, december tizedikén Roszík Gábor evangélikus lelkész vezetésével újjáalakult az MDF gödöllői szervezete. Az újjáalakult szervezet azt közölte: a szervezetet korábban azért oszlatták fel, mert nem fejtett ki kellő aktivitást a júniusi európai parlamenti (EP) választásokat megelőző kampányban.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását